Ο στρατός επισκεύασε το σπίτι της μοναδικής κατοίκου της Κινάρου Οι εργασίες από τη ΜΟΜΚΑ
Ρόδος

Ο στρατός επισκεύασε το σπίτι της μοναδικής κατοίκου της Κινάρου Οι εργασίες από τη ΜΟΜΚΑ [εικόνες]

Η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΕΕΘΑ ολοκλήρωσε την επισκευή και αναβάθμιση της πέτρινης οικίας της Ειρήνης Κατσοτούρχης, μοναδικής κατοίκου της Κινάρου

Είχε προηγηθεί συνεννόηση και προσωπική επικοινωνίας της κ. Κατσοτούχρη με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

Ανακοινώνεται ότι από την Παρασκευή 18 έως την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022 η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΕΕΘΑ εκτέλεσε εργασίες επισκευής και αναβάθμισης της πέτρινης οικίας όπου διαμένει η κ. Ειρήνη Κατσοτούρχη, μοναδική κάτοικος της νήσου Κινάρου, σύμφωνα με προηγούμενη συνεννόηση και κατόπιν προσωπικής της επικοινωνίας με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Οι εργασίες, οι οποίες παρουσίασαν ιδιαίτερες δυσκολίες λόγω χρονιζουσών επισκευαστικών απαιτήσεων και της έλλειψης βασικών υποδομών επί της Νήσου, περιελάμβαναν ενίσχυση της στατικής επάρκειας της οικίας, κατασκευή νέας στέγης 40 τμ. και στοχευμένες κτιριακές αναβαθμίσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης της κ. Κατσοτούρχη στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Ολοκληρώθηκαν από τη Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΕΕΘΑ οι εργασίες επισκευής και αναβάθμισης της πέτρινης οικίας όπου διαμένει η Ειρήνη Κατσοτούρχη, μοναδική κάτοικος της Κινάρου, σύμφωνα με προηγούμενη συνεννόηση και κατόπιν προσωπικής επικοινωνίας της με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

στ3
στρα1
στρα2
στρα4

Οι εργασίες, οι οποίες παρουσίασαν ιδιαίτερες δυσκολίες λόγω χρόνιων επισκευαστικών απαιτήσεων και της έλλειψης βασικών υποδομών στο νησί, περιελάμβαναν ενίσχυση της στατικής επάρκειας της οικίας, κατασκευή νέας στέγης 40 τ.μ. και στοχευμένες κτιριακές αναβαθμίσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης της κ. Κατσοτούρχη στον μέγιστο δυνατό βαθμό, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.