Βάνα Παπαευαγγέλου: Kάρπαθος ,Σύρος και Κέα παρουσίασαν αύξηση κρουσμάτων
Ελλάδα

Βάνα Παπαευαγγέλου: Kάρπαθος ,Σύρος και Κέα παρουσίασαν αύξηση κρουσμάτων

Ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη ενημέρωση από την αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι στην χώρα μας εντοπίστηκαν 19.504 νέα κρούσματα, σημειώθηκαν 93 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο και 484 διασωληνωμένους ασθενείς στα νοσοκομεία.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Μίνα Γκάγκα στις δηλώσεις της είπε ότι η πανδημία υποχωρεί με αργούς ρυθμούς. Μέχρι τώρα έχουν διατεθεί 1957 συσκευασίες αντιικών χαπιών και είναι πολύ σημαντικό πλέον ότι την επόμενη εβδομάδα το νέο εμβόλιο της novavax που θα φτάσει την επόμενη εβδομάδα. Ανακοίνωσε επίσης ότι 322 ασθενείς ακύρωσαν την παραλαβή του αντιικού φαρμάκου καθώς δεν ήθελαν να υπογράψουν για την λήψη του.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι σήμερα η θετικότητα είναι στο 6,4%. Στο 96% των κρουσμάτων η Omicron, στο 2,2% η Delta. «Κάνουμε μικρά αλλά σταθερά βήματα για την χαλάρωση των μέτρων. Το πανδημικό κύμα της Ομικρον παραμένει σταθερό ωστόσο υπάρχει αποκλιμάκωση στους σκληρούς δείκτες. Για καιρό θα συνυπάρχουμε με τον ιό και με την τωρινή εικόνα δεν είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα άλλων χωρών και να πάμε στην άρση όλων των περιοριστικών μέτρων» ανέφερε.

Η κα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε επίσης ότι Τζιά, Κάρπαθος, Θάσος και Σύρος, Κιλκίς και ΠΕ Φωκίδας, παρουσίασαν αυτή την εβδομάδα αύξηση κρουσμάτων. Παρατηρήθηκε αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών, με τις νέες εισαγωγές να μειώνονται την τελευταία εβδομάδα κατά 13%, ενώ μειώθηκαν και οι εισαγωγές παιδιών και εφήβων.

Η κα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε επίσης ότι η επιτροπή έχει αποφασίσει να δοθεί πιστοποιητικό σε περίπτωση επαναμόλυνσης μόνο σε μια ειδική εμβολιασμένων πολιτών που δεν πρόλαβε να κάνει την τρίτη δόση λόγω της λοίμωξης.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου η Μίνα Γκάγκα ανέφερε ότι «μέχρι τις 31 Μαρτίου θα επανεξεταστεί το ζήτημα της αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών».

Πηγή:protothema.gr