Κίναρος: Η Κυρά Ρηνιώ και η ιστορία της γίνεται νησιώτικο τραγούδι!
Ρόδος

Κίναρος: Η Κυρά Ρηνιώ και η ιστορία της γίνεται νησιώτικο τραγούδι! (video)

Στην Κίναρο, μία απομακρυσμένη βραχονησίδα με έκταση 4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα, στη μέση του Αιγαίου, ζει μόνη της η 76χρονη Ειρήνη Κατσοτούρχη.

Στο νησί  αποσύρθηκε μόνιμα από το 2000 μαζί με τον αγαπημένο της Μικέ, τον Νομικό Κατσοτούρχη, που το 2013 έφυγε από τη ζωή.

Από τότε η συντροφιά της κυρά Ειρήνης είναι τα 200 γίδια και τα 40 πρόβατα που συντηρεί.

Για αρκετούς μήνες μέσα στο χρόνο είναι μαζί της ο γιος της, Γιώργος, ο οποίος αυτή την περίοδο για επαγγελματικούς και οικογενειακούς λόγους βρίσκεται στην Κάλυμνο, όπως και η αδελφή του, Ακαθή.

Το τρίτο παιδί της κυρά Ειρήνης, ο Γρηγόρης ζει μόνιμα στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, η κυρά Ρηνιώ έγινε νησιώτικο τραγούδι, το οποίο ερμηνεύει ο Γιάννης Σολάρης, σε στίχους και μουσική του Γιώργου Μπάιλα.

Μια ομάδα Συριανών, δημιουργεί και παρουσιάζει το τραγούδι της Κυρά Ειρήνης,  με αγάπη, μεράκι και με κύριο γνώμονα τον σεβασμό τους σε αυτή την αξιόλογη παρουσία, η οποία αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους τους Έλληνες.

Ο Συριανός Ερμηνευτής Γιάννης Σολάρης μας φέρνει νησιώτικο αέρα με ένα τραγούδι που υπόσχεται να μας «κουνήσει» και να μας παρασύρει στον ρυθμό του, με φόντο την Κυρά του Βράχου!  Το τραγούδι σε στίχους και μουσική του Γιώργου Μπάιλα μόλις κυκλοφόρησε. Γεμάτο αιγαιοπελαγίτικους ήχους και εικόνες από την αγαπημένη Κυρά Ειρήνη.

Συγχαρητήρια στους συντελεστές που τιμούν και εκτιμούν τέτοιους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, όπως η Κυρα-Ρηνούλα, που «φωνάζουν» με όλο τους το «είναι» τι σημαίνει «Ελλάδα» & «Έλληνας». Αγέρωχη, Όμορφη, Ελληνίδα Κυρα-Ρηνούλα μας.
  • Ερμηνεία : Γιάννης Σολάρης
  • Στίχοι – Μουσική : Γιώργος Μπάϊλας
  • Μουσική Παραγωγή – Ενορχήστρωση : Νικηφόρος Χριστοφόρου – Δημήτρης Κοντιζάς
  • Κιθάρα – Λαούτο : Νικηφόρος Χριστοφόρου
  • Βιολί : Γιώργος Χατζηγεωργίου
  • Προγραμματισμός MIDI Ψηφιακών Οργάνων, Ηχογράφηση, Μίξη, Mastering: Δημήτρης Κοντιζάς
  • Φωτογραφικό υλικό : Σπύρος Πριόβολος
  • Επιμέλεια Video : Παλαιολόγος Πέτρος

Καλοτάξιδο και απολαύστε το: