Συμμετοχή του Ε.Κ.Ρ σε σύσκεψη της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ρόδου
Ρόδος

Συμμετοχή του Ε.Κ.Ρ σε σύσκεψη της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ρόδου

Για για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο χώρο του Τουρισμού

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου, σήμερα 11 Φεβρουαρίου 2022, ημέρα Παρασκευή, μεταξύ του Προέδρου της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, κ. Βυρίνη Αθανασίου, και των τοπικών φορέων με θέμα τη συνεργασία της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ρόδου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο χώρο του Τουρισμού.

Στη συνάντηση, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου εκπροσωπήθηκε από το μέλος της Διοίκησης, συν. Χατζηχριστοδούλου Βασίλειο, ο οποίος εξέφρασε και τόνισε για μία ακόμη φορά, τη θέση του Ε.Κ.Ρ σχετικά με το ζήτημα της Α.Σ.Τ.Ε.Ρ και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο η Σχολή όσο και οι σπουδαστές της.

Η πρόταση της Διοίκησης του Ε.Κ.Ρ είναι η μεταφορά της Σχολής από το Υπουργείο Τουρισμού (όπου υπάγεται) στο Υπουργείο Παιδείας καθώς στο νησί της Ρόδου στεγάζονται τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τα οποία καθιστούν πιο εύκολη την ένταξη της Α.Σ.Τ.Ε.Ρ στο εν λόγω Πανεπιστήμιο, συμβάλλοντας έτσι στην ανωτατοποίησή της και δίνοντας την ευκαιρία στους σπουδαστές της να συμμετέχουν σε μεταπτυχιακά προγράμματα και προγράμματα Erasmus διευρύνοντας τις γνώσεις τους.

Είναι χρέος τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και των τοπικών φορέων να στηρίξουν τους σημερινούς φοιτητές της Α.Σ.Τ.Ε.Ρ για να δημιουργήσουμε υψηλού επιπέδου αυριανά στελέχη στον τουριστικό κλάδο, παρέχοντάς τους τα κατάλληλα εφόδια με την απαραίτητη εκπαίδευση και την τεχνογνωσία, αναβαθμίζοντας έτσι το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας, οδηγώντας το ψηλά στις επιλογές των τουριστών.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                      ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *