Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου από Σωματεία Εργαζομένων, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου
Ρόδος

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 1η Φεβρουαρίου από Σωματεία Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου

Ανακοίνωση σχετικά με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 1 Φεβρουαρίου  στη μια το μεσημέρι, στο γενικό νοσοκομείο Ρόδου, εξέδωσαν σωματεία εργαζομένων που θα συμμετάσχουν.

Η ανακοίνωση :

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούμε την Τρίτη 1 Φλεβάρη 13:00 στην κεντρική είσοδο του
νοσοκομείου τα σωματεία εργαζομένων: Σύλλογος εργαζομένων του Γ Νοσοκομείου Ρόδου

Σωματείο εργαζομένων ΟΤΕ

Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ

 

Η πολιτική που εμπορευματοποιεί την Υγεία είναι κίνδυνος – θάνατος για τον λαό

 

Σταθερά πάνω από 100 είναι οι θάνατοι από κορονοϊό στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες, σε μια περίοδο που όλο και περισσότερο η κυβέρνηση καλλιεργεί τον εφησυχασμό ότι διανύουμε ένα ακόμα «τελευταίο μίλι». Ταυτόχρονα παραμένουν στα ύψη όλοι οι σκληροί δείκτες: Διαρκώς πάνω από 600 παραμένουν οι διασωληνωμένοι, ενώ χιλιάδες είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID στα δημόσια νοσοκομεία. Στο νησί μας τα πράγματα είναι χειρότερα αφού το τελευταίο κύμα εκδηλώνεται με καθυστερημένη φάση σε σχέση με την ηπειρωτική Ελλάδα.  Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς covid είναι 50. Στο νοσοκομείο μας οι διασωληνωμένοι παραμένουν εκτός ΜΕΘ μέχρι να διακομιστούν σε άλλα νοσοκομεία τις Ελλάδας, που διαθέτουν ΜΕΘ. Υπάρχουν περιπτώσεις ασθενών που παραμένουν σε κοινή κλίνη γιατί κρίνεται αδύνατη η αερο-διακομιδή τους και ασθενείς που δεν προλαβαίνουν να διακομιστούν. Τις τελευταίες δέκα μέρες καταλήγει σχεδόν ένας συνάνθρωπός μας κάθε μέρα. Οι γιατροί στην Μονάδα Λοιμώξεων είναι εξαντλημένοι αφού οι τέσσερεις παθολόγοι δεν αρκούν να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ακολουθώντας την ίδια οδό όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια προχώρησε στην μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των δημοσίων μονάδων υγείας κατά 279 εκ. και τα κονδύλια για την πανδημία κατά 208 εκ.Για το Γενικό Νοσοκομείου Ρόδου ο προϋπολογισμός φέτος σε σχέση με πέρσι είναι μειωμένος κατά 1εκατομμύριο στα συνολικά έσοδα και η τακτική επιχορήγηση από τον κρατικό Π/Υ κατά 1,3 εκατομμύρια ευρώ.

Διατηρεί 15 περίπου εργαζόμενους σε αναστολή την ώρα που το νοσοκομείο μας λειτουργεί με προσωπικό κάτω από το όριο ασφαλείας και τους εναπομείναντες εργαζόμενους να βιώνουν την πλήρη εξουθένωση. Οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό ξεπερνούν τις 200 θέσεις και τις 70 θέσεις σε ιατρικό προσωπικό. Σημαντικά τμήματα του νοσοκομείου όπως τα χειρουργεία, ο μαστογράφος, ο μαγνητικός τομογράφος υπολειτουργούν με αποτέλεσμα ο λαός της Ρόδου είτε να απευθύνεται στις ιδιωτικές δομές υγείας βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη, είτε να μην προχωρά στην απαιτούμενη πρόληψη και θεραπεία με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του μέχρι και τον θάνατο.

Τα Κέντρα υγείας είναι πλήρως υποστελεχωμένα, χωρίς νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό,  έχουν μετατραπεί στην ουσία σε εμβολιαστικά κέντρα, στο ΕΚΑΒ από τα 8 λειτουργικά ασθενοφόρα σε υπηρεσία βρίσκονται μόνο τα 3 λόγω έλλειψης προσωπικού δύο για την πόλη και ένα για όλο το νησί!!!

Ο ΕΟΔΥ στην Ρόδο λειτουργεί με τρεις νοσηλευτές/τριες για να καλύψει τις ανάγκες όλου του νησιού!!!

Τα σχολεία μας άνοιξαν με χειρότερες συνθήκες από ότι  έκλεισαν το 2021, χωρίς κανένα μέτρο για ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας ( έγιναν απολύσεις προσωπικού), επιπλέον εκπαιδευτικούς, αραίωση μαθητών ανά τάξη κλπ.

Η πείρα των τελευταίων 15 χρόνων μας διδάσκει ότι ο λαός της Ρόδου όπως και όλης της χώρας δεν έχει τίποτα να περιμένει από την εναλλαγή κυβερνήσεων στο τιμόνι της εξουσίας, ότι μόνο ο λαός μπορεί και πρέπει να σώσει τον λαό. Γι’ αυτό καλούμε σε αγωνιστική συμπαράταξη όλους τους εργάτες και εργάτριες του νησιού, τους αυτοαπασχολούμενους μικροαγρότες και μικροεπιχειρηματίες, τους επιστήμονες και την νεολαία να συνταχθεί μαζί μας στον αγώνα για άμεση ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας με χρήματα και προσωπικό.

Εδώ και τώρα απαιτούμε:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Γ.Νοσοκομείο.Ρόδου, στα κέντρα υγεία και ΕΟΔΥ. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων υγειονομικών, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση υγειονομικού, να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας.
Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Δωρεάν rapid και μοριακά τεστ για όλο τον λαό.
Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στους χώρους εκπαίδευσης.