Στα λευκά ντύθηκε και η Ρόδος
Δήμος

Στα λευκά ντύθηκε και η Ρόδος Κλειστός ο δρόμος προς Προφήτη Ηλία και Αττάβυρο (Φωτο)

Αρκετό χιόνι, κάτι που συμβαίνει πολύ σπάνια στο νησί, πέφτει από σήμερα το απόγευμα στις ορεινές περιοχές της Ρόδου και στα γύρω χωριά με αποτέλεσμα αρκετοί  κάτοικοι του νησιού να σπεύσουν να απολαύσουν το θέαμα.

Από σήμερα το απόγευμα ξεκίνησε να χιονίζει σε αρκετές περιοχές του νησιού, όπως ο Αττάβυρος, ο Προφήτης Ηλίας, ο Έμπωνας, η Σάλακος  Αγιος Ισίδωρος, Κρητηνία, Μονόλιθος και Απόλλωνα. κάτι που σπάνια συμβαίνει στη Ρόδο.

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, ενόψει του δεύτερου κύματος της κακοκαιρίας «Ελπίδα» με βάση τις ανακοινώσεις που έγιναν από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, έπειτα από ευρεία συντονιστική σύσκεψη.

Σε κατάσταση επιφυλακής  βρίσκεται η ΕΛ.ΛΑΣ  η  ΠΥΡ , το προσωπικό του Δήμου και της Περιφέρειας της Πολιτικής Προστασίας , ειδικά στις ορεινές περιοχές του νησιού

Σύμφωνα με τον  αντιπεριφερειάρχη  Χρήστο Ευστρατίου , τα μηχανήματα είναι  έτοιμα να συνδράμουν στον εκχιονισμό και την διατήρηση της κυκλοφορίας του οδικού δικτύου, αφού όλα δείχνουν ότι το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και πιθανότατα να ενταθεί τις επόμενες ώρες

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας, ότι λόγω της αναμενόμενης επιδείνωσης
του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ., διεκόπη προληπτικά η πρόσβαση των
οχημάτων στο όρος του Προφήτη Ηλία (από Ελέουσα και Σάλακο) και στο όρος
Αττάβυρος (από τον Έμπωνα).

Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τις συγκεκριμένες περιοχές και να
περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας
Δ.Ε. Ατταβύρου
Νεκτάριος Φλοσκάκης