Οι Κυκλάδες ντύθηκαν στα λευκά Πυκνό χιόνι σε Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Νάξο, Αμοργό
Ελλάδα

Οι Κυκλάδες ντύθηκαν στα λευκά Πυκνό χιόνι σε Σύρο-Νάξο-Τήνο-Μύκονο -Σαντορίνη-Αμοργό-Άνδρο-Ίο (Φωτο)

Tο τοπίο σε Σύρο, Τήνο, Νάξο, Αμοργό και Μύκονο είναι κατάλευκο με τα λευκά σπιτάκια να ξεχωρίζουν μετά βίας από το χιονισμένο τοπίο.

Πρωτόγνωρες είναι οι εικόνες που δημοσιεύουν τα τοπικά μέσα των νησιών του Αιγαίου, καθώς το πρώτο φως της ημέρας αποκάλυψε όμορφα, ασυνήθιστα τοπία.

Φαίνεται πως η κακοκαιρία «Ελπίδα» ξεκίνησε την επέλαση της με εκπλήξεις, καθώς εκτός από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, επισκέφτηκε και τα πανέμορφα νησιά των Κυκλάδων.

Πλέον το τοπίο σε Σύρο, Τήνο, Νάξο, Αμοργό και Μύκονο είναι κατάλευκο με τα λευκά σπιτάκια να ξεχωρίζουν μετά βίας από το χιονισμένο τοπίο.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου  κ.Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει τα εξής :

“Σε συνεχή επαφή με την Πολιτική Προστασία, παρακολουθούμε την πορεία και τις εξελίξεις της κακοκαιρίας και τα προβλήματα που έχουμε να διαχειριστούμε σε όλα τα νησιά μας.
Μέχρι τώρα, Κυριακή 14:30, χιονόπτωση έχουμε στα βόρεια των Κυκλάδων και γίνεται ομαλή διαχείριση όλων των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί.
Μέχρι τώρα, αποφάσεις για κλείσιμο των σχολείων Δευτέρα και Τρίτη έχουν παρθεί στα νησιά Ανδρος, Τήνος, Σύρος, Μύκονος, Νάξος, Κύθνος, Σαντορίνη, Θηρασιά, Ιος, Μήλος και Κεα.
Παρακολουθούμε ώρα-ώρα την πορεία και τα καιρικά φαινόμενα και έχει τεθεί σε επιφυλακή όλος ο κρατικός μηχανισμός σε όλα τα νησιά μας”
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και οθόνη

Νάξος – Χιόνι μέχρι την Απείρανθο

Στη Νάξο το πρώτο χιόνι έπεσε χθες γύρω στις 7 το απόγευμα στην Απείρανθο, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί.

Σήμερα το πρωί, μάλιστα, ένα λευκό πέπλο είχε καλύψει τα πάντα.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με ανακοίνωση ζητάει από τους δημότες να είναι προσεκτικοί, ενώ αποφάσισε και την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των Δημοτικών Παιδικών σταθμών τη Δευτέρα και την Τρίτη λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών και της χιονόπτωσης.

 

Η Άνω Σύρος στα λευκά – Εντυπωσιακές εικόνες

Χιονισμένη είναι και η Σύρος, καθώς το πρωί της Κυριακής η χιονόπτωση εμφανίζεται σχεδόν σε όλες τις περιοχές του νησιού και αναμένεται να το στρώσει για τα καλά.

 

Χιόνι έχει πέσει και σε πιο πεδινά σημεία, ακόμη και στην Ερμούπολη, ενώ το φαινόμενο θα γίνει πιο έντονο κατά τη διάρκεια της Κυριακής. 

Μέχρι στιγμής, προβλήματα παρουσιάζονται μόνο στην περιοχή της Απάνω Μεριάς με κάποιους δρόμους να έχουν κλείσει λόγω έντονης χιονόπτωσης. Συνίσταται, οι μετακινήσεις στο νησί να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή.

 

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο δρόμος για την Απάνω Μεριά, είναι αποκλεισμένος και θα χρειαστούν ειδικά μηχανήματα προκειμένου να τον καθαρίσουν.

 

Χιόνι και στη Μύκονο

Η κακοκαιρία «Ελπίς» έχει στρώσει για τα καλά το χιόνι και στην Μύκονο, χαρίζοντας εντυπωσιακές και σπάνιες εικόνες.

Σύμφωνα με το mykonoslive.tv, από το πρωί χιονίζει στη Μύκονο με αποτέλεσμα να το έχει στρώσει σε πολλές περιοχές, ενώ από τον λευκό κλοιό δεν ξέφυγαν ούτε οι διάσημες παραλίες του νησιού! 

Οι εικόνες με το στρωμένο χιόνι σε συνδυασμό με τα όμορφα τοπία της Μυκόνου δημιούργησαν ένα παραμυθένιο σκηνικό που οι κάτοικοι είχαν αρκετό καιρό να αντικρίσουν!

 

 

 

Η Αμοργός όπως δεν την έχουμε ξαναδεί

Η «ΕΛΠΙΔΑ» επισκέφθηκε και το όμορφο νησί της Αμοργού και το νησί με το απέραντο γαλάζιο….έγινε λευκό! 

Το οδικό δίκτυο της Χώρας και τα πολυάριθμα καλντερίμια, σπίτια και εκκλησίες ντύθηκαν στα λευκά, δημιουργώντας ένα πανέμορφο λευκό τοπίο που οι κάτοικοι και τα μικρά παιδιά έδειξαν να το απολαμβάνουν και με το παραπάνω!   

Κατάλευκη και η Τήνος – Εντυπωσιακές εικόνες από τα Δυο Χωριά μέχρι το… Σκαλάδο

Η κακοκαιρία Ελπίς χτύπησε και την Τήνο με σχεδόν όλο το νησί να ντύνεται στα λευκά όπως αναφέρει το tinostoday. 

Σε δημοσίευμά του έχει αναρτήσει και φωτογραφίες από τα χωριά Σκαλάδο, Κέχρο, Φαλατάδο, Κτικάδο, Δυο Χωριά,όσο και από περιοχές της Π.Ε. Τήνου.