Tripadvisor: Ρόδος και Σαντορίνη στους 10 πιο "in" προορισμούς στον κόσμο το 2022
Τουρισμός

Tripadvisor: Ρόδος και Σαντορίνη στους 10 πιο “in” προορισμούς στον κόσμο το 2022

Η Ρόδος και η Σαντορίνη είναι ανάμεσα στους 10 κορυφαίους προορισμούς στο κόσμο που το 2022 είναι στη μόδα για διακοπές, όπως αποκαλύπτουν τα βραβεία Travellers’ Choice Awards που ανακοίνωσε η πλατφόρμα της Tripadvisor για τη νέα χρονιά, στην κατηγορία κορυφαίων προορισμών.

Tripadvisor: Ρόδος και Σαντορίνη στους 10 πιο “in” προορισμούς στον κόσμο το 2022 – Διακρίσεις για Αθήνα, Κρήτη και Κέρκυρα

Ειδικότερα, η Ρόδος βρίσκεται στην τρίτη θέση των κορυφαίων προορισμών στη μόδα για το 2022, και η Σαντορίνη στην 10η.

Επιπλέον η Κρήτη αναδεικνύεται ως πέμπτος δημοφιλέστερος προορισμός στον κόσμο για τη νέα χρονιά και ο δεύτερος καλύτερος στην Ευρώπη, ενώ η Αθήνα είναι η 24η καλύτερη πόλη στον κόσμο για τους ταξιδιώτες που αγαπούν τα αστικά κέντρα και η 14η κορυφαία επιλογή στην ευρωπαϊκή κατάταξη των δημοφιλέστερων προορισμών για το 2022.

Παράλληλα, η Κέρκυρα, μετά την Κρήτη (2) και την Αθήνα (14) βρίσκεται φέτος στην 16η θέση της κατάταξης των δημοφιλέστερων προορισμών στην Ευρώπη.

Τέλος, η Κρήτη είναι ο τρίτος καλύτερος προορισμός ηλιόλουστων διακοπών στον κόσμο, η Ρόδος ο ενδέκατος και η Σαντορίνη ο 14ος

Δείτε τους 22 προορισμούς στον κόσμο που είναι στη μόδα για το 2022…

1. Μαγιόρκα, Βαλεαρίδες Νήσοι

Προσελκύοντας επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου, η Μαγιόρκα είναι ένας ονειρεμένος νησιωτικός προορισμός στη Μεσόγειο, λίγο πιο έξω από τη βορειοανατολική ακτή της Ισπανίας. Υπάρχει κάτι για κάθε γούστο—παραλίες και σπηλιές, φανταστικά βουνά, κλπ.

2. Κάιρο, Αίγυπτος

Η αρχαία πόλη του Καΐρου, που είναι επίσης μια σύγχρονη μητρόπολη, συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες πόλεις της Μέσης Ανατολής, όπως αποδεικνύουν η κυκλοφοριακή συμφόρηση και το επίπεδο θορύβου της.

3. Ρόδος, Δωδεκάνησα

Το μεγαλύτερο και επίσης δημοφιλέστερο νησί των Δωδεκανήσων βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Αιγαίου και είναι η Ρόδος. Η καλά διατηρούμενη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου βρίσκεται στα βόρεια του νησιού και φέρει το ίδιο όνομα με το νησί.

4. Τουλούμ, Μεξικό

Στο Τουλούμ, τα ερείπια των Μάγιας υψώνονται πάνω από τη θάλασσα, προσφέροντας εκπληκτική θέα σε όσους απολαμβάνουν τον ήλιο στην παραλία. Η οχυρωμένη πόλη ήταν από τις τελευταίες που έχτισαν οι Μάγια.

5. Ντουμπρόβνικ, Κροατία

Το Ντουμπρόβνικ συνήλθε από τις καταστροφές του πολέμου που υπέστη τη δεκαετία του 1990 και οι επισκέπτες επέστρεψαν σε αυτήν την ήσυχη πόλη.

6. Ίμπιζα, Βαλεαρίδες Νήσοι

Ίμπιζα: αρχαία ισπανική λέξη που σημαίνει «πάρτι μέχρι τελικής πτώσης». Ίσως όχι στην κυριολεξία, αλλά σίγουρα πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα κέντρα νυχτερινής ζωής στην Ευρώπη. Η ακτογραμμή της Ίμπιζα ξεπερνά τα 160 χιλιόμετρα.

7. Νατάλ, Βραζιλία

8. Αρούσα, Τανζανία

Αν ονειρευτήκατε ποτέ να ζήσετε μια περιπέτεια στην Αφρική, σχεδιάστε μια επίσκεψη στην Αρούσα. Αυτή η πόλη της Τανζανίας αποτελεί την ιδανική βάση για τους ορειβάτες του όρους Κιλιμάντζαρο και τους λάτρεις του σαφάρι, χάρη στην τοποθεσία της.

9. Γκορέμε, Τουρκία

Η Γκιόρεμε, μία πόλη κυριολεκτικά λαξευμένη σε ηφαιστειογενή βράχο, είναι η πύλη του εθνικού πάρκου Γκιόρεμε, μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, στο οποίο βρίσκονται ναοί σε σπηλιές του 10ου και 11ου αιώνα.

10. Σαντορίνη, Κυκλάδες

Η Σαντορίνη εκπέμπει μια διαφορετική, αλλά εξίσου θελκτική γοητεία. Αυτό το οφείλει εν μέρει στη γεωγραφική της ιδιομορφία. Οι δημοφιλείς παραλίες του νησιού, Περίσσα και Καμάρι, με μαύρη ηφαιστειακή άμμο, ελκύουν πολλούς τουρίστες.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από την Tripadvisor.