Συμμετοχή Προέδρου ΔΗΜ.Τ.Ο Ν.Δ Ρόδου Α. Αρφαρά σε ημερίδα για την Πανδημία
Ρόδος

Συμμετοχή Προέδρου ΔΗΜ.Τ.Ο Ν.Δ Ρόδου Α. Αρφαρά σε ημερίδα για την Πανδημία

Σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης Ρόδου της ΝΔ κ. Αντώνης Αρφαράς επισημαίνει τα εξής :

Χθες το πρωί, 15 Ιανουαρίου  ημέρα Σάββατο, είχα την ευκαιρία και την τιμή να συμμετάσχω μετά από σχετική πρόσκληση ως πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο   ΝΔ  ΡΟΔΟΥ στην ημερίδα που οργάνωσαν οι κ. Στυλιανός Κονταδάκης γραμματέας οργανωτικού της ΝΔ και ο Παύλος Μαρινάκης γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ .

Ήταν η 2ηΠολιτική Ακαδημία με θέμα: Η αλήθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid και η ενίσχυση του ΕΣΥ .

Εισηγητές ήταν ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Θεοκλής Ζαούτης. Ο κ. υπουργός μας ενημέρωσε αναφερόμενος στις ενέργειες της κυβέρνησης τονίζοντας ότι  κατά την διάρκεια της πανδημίας προσελήφθησαν :

12000 ως επικουρικό προσωπικό   2000 επικουρικοί γιατροί γιατροί και 2000 μόνιμοι γιατροί                                                                                                                          Όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον σε κρίσιμες ειδικότητες και υπήρξε ανάγκη   ένταξης στο ΕΣΥ προσελήφθησαν . Ο ιδιωτικός τομέας συνέβαλλε στην αντιμετώπιση της πανδημίας με 900  κλίνες covid και 800 κλίνες για καθαρά περιστατικά . Αυτό που πετύχαμε είναι πανελλαδικά οι κλίνες covid να έχουν φτάσει στις 5000.

Με πολλές προσπάθειες υπερδιπλασιάστηκαν οι κλίνες ΜΕΘ που ανέρχονται σε 1300.

Η διενέργεια self test rapid test καιPCR είχε καθοριστικό και σημαντικό ρόλο στον έγκαιρο εντοπισμό κρουσμάτων και ως εκ τούτου και στην αντιμετώπιση της πανδημίας εν γένει. Από τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει σχετικά προκύπτει ότι από τον ΕΟΔΥ έγιναν δωρεάν 7.642.167 rapidtestκαι 1.112.389 PCR από 01/05/2020 έως 30/12/2021. Από τον Απρίλιο του 2021 έως το τέλος του 2021 δόθηκαν δωρεάν 86.403.820 selftestσε  7.689.956 πολίτες. Η συνολική δαπάνη για τα test ξεπερνά τα 300.000.000 ευρώ.Η χώρα μας ευτυχεί να κατέχει την πρώτη θέση  testing στην ΕΥΡΩΠΗ .

Στον τομέα των εμβολιασμών πετύχαμε να εμβολιάσουμε και να κλείσουμε ραντεβού στους άνω των 60 ετών σε ποσοστό 90%.

Με αυτά τα δεδομένα το ποσοστό εμβολιασμού των ενηλίκων θα φτάσει σύντομα το 83% και στο 70% για τον υπόλοιπο πληθυσμό .

Σημαντικό ήταν και το κανονικό άνοιγμα των σχολείων όπως σε όλη την Ευρώπη με ιδιαίτερη προσοχή και βαρύτητα στην διενέργεια test. Εκτός της σπουδαιότητας του έγκαιρου εντοπισμού κρουσμάτων ελήφθη υπόψιν  η σημασία της ψυχοσωματικής υγείας των μαθητών για το εγγύς και απώτερο μέλλον.

Το υπουργείο Υγείας κινείται στην κατεύθυνση ενίσχυσης της πρωτοβάθμιας  φροντίδας υγείας εξετάζοντας οικονομικά και εξελικτικάκίνητρα για την στελέχωσήτης.  Σημαντική θέση στον εκσυγχρονισμό της Υγείας θα έχει η ενδυνάμωση του ρόλου του οικογενειακού γιατρού αναβαθμισμένου από όλες τις πλευρές. Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να κλείσουν δομές υγείας . Αντιθέτως μελετάται η ανασύνταξη των δομών με ενίσχυση σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό. Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο σύστημα θα συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση υπηρεσιών στον πολίτη.

Προσωπικά αναφέρθηκα στην ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας στην ανάγκη άμεσης πρόσληψης στο νοσοκομείο μας γιατρών ειδικοτήτων που έχουμε ανάγκη και νοσηλευτικού προσωπικού.

Τόνισα επίσης την ευαισθησία και το ενδιαφέρον της Περιφέρειας του Δήμου  του Ιατρικού συλλόγου και του φαρμακευτικού συλλόγου με ενεργή παρουσία και συμβολή σε θέματα υγείας.

Σύντομα προγραμματίζω συναντήσεις με τους υπεύθυνους που πρόσφατα ορίστηκαν στους τομείς υγείας της Περιφέρειας και του Δήμου καθώς και με τον διοικητή του νοσοκομείου μας  τον πρόεδρο του Ιατρικού και φαρμακευτικού συλλόγου και είμαι πολύ αισιόδοξος.

Η θέσπιση της Πολιτικής Ακαδημίας και η διοργάνωση τέτοιων θεματικών διασκέψεων είναι πολύτιμες για τον σχεδιασμό παραγωγικές για την υλοποίηση πολιτικών και αποτελεσματικές για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στον πολίτη.

Η ΝΔ είναι η πολιτική παράταξη που στην ιστορική της διαδρομή την χαρακτηρίζει η δύναμη της αλήθειας η αίσθηση της ευθύνης και το ενδιαφέρον της για την ποιότητα και την αξία της ζωής και πορεύεται με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και των πολιτών.

Αυτή η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει την πανδημία με σοβαρότητα υπευθυνότητα ευαισθησία και πάνω απ΄όλα με σωστό σχεδιασμό εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα οργάνωση παροχής των υπηρεσιών υγείας με επίκεντρο την αξία και σημασία της ανθρώπινης ζωής.