Εκτός αεροδρομίου βρέθηκε αεροσκάφος της Aegean στη Μήλο
Ελλάδα

Εκτός αεροδρομίου βρέθηκε αεροσκάφος της Aegean στη Μήλο (video)

Aegean για Μήλο: “Η εταιρεία λαμβάνει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο του αεροσκάφους”

Εκτός του διαδρόμου προσγείωσης βγήκε αεροσκάφος της Aegean, το οποίο εκτελούσε την πτήση ΟΑ 024 από Αθήνα για Μήλο. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας, το περιστατικό σημειώθηκε κατά την προσγείωση του αεροσκάφους ATR42-600 και ενώ είχε επιβραδύνει σημαντικά. 

Λόγω των έντονων πλαγιομετωπικών ανέμων, οι οποίοι μαίνονταν στην περιοχή του αεροδρομίου, το αεροπλάνο παρέκκλινε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης και βρέθηκε στα χωράφια.

ektos-aerodromioy-vrethike-aeroskafos-tis-aegean-sti-milo0
Φωτ. cyclades24

Οι 20 επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια. 

Η εταιρεία διαβεβαίωσε ότι θα λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο του αεροσκάφους. 

 

 

Η ανακοίνωση της εταιρείας για το περιστατικό στο αεροδρόμιο της Μήλου

Ανακοίνωση για το περιστατικό με το αεροσκάφος τύπου ATR42-600, το οποίο κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στη Μήλο και λόγω των έντονων ανέμων, παρέκκλινε εκτός του διαδρόμου προσγείωσης εξέδωσε η Aegean, τονίζοντας ότι και οι 20 επιβάτες της πτήσης αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Κατά την πτήση ΟΑ 024 από Αθήνα για Μήλο που εκτελείται με αεροσκάφος τύπου ATR42-600, μετά την προσγείωση και ενώ είχε επιβραδύνει και τροχοδρομούσε πλέον με χαμηλή ταχύτητα για στάθμευση, λόγω έντονων πλαγιομετωπικών ανέμων με ριπές που επικρατούσαν στην περιοχή του αεροδρομίου, παρέκκλινε για λίγα μέτρα εκτός του διαδρόμου προσγείωσης.

Μετά τη στάθμευση του αεροσκάφους, οι 20 επιβάτες που επέβαιναν στην πτήση αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και η εταιρεία λαμβάνει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο του αεροσκάφους.