Την επιστροφή του θυρεού στο κτίριο του πρώην Ελληνικού Προξενείου, ζητά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Περιφέρεια

Την επιστροφή του θυρεού στο κτίριο του πρώην Ελληνικού Προξενείου, ζητά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ο θυρεός, που μεταφέρθηκε το 2017 στο χώρο των Γενικών Αρχείων του Κράτους Νομού Δωδεκανήσου, πρέπει να επανατοποθετηθεί στο «φυσικό» του χώρο, αναφέρει σε επιστολή του ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας
Την επιστροφή του θυρεού στο κτίριο του πρώην Ελληνικού Προξενείου επί της οδού Ιωάννου Καζούλλη, ζητά ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Νίκος Παπασταματίου με επιστολή που απέστειλε σήμερα στην Προϊσταμένη Γενικών Αρχείων του Κράτους, Νομού Δωδεκανήσου, κα Ειρήνη Τόλιου.
Ο θυρεός έπαψε να βρίσκεται στη θέση του, στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου του κτιρίου, μετά τα εγκαίνια της έκθεσης για τα 70 χρόνια από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, που πραγματοποίησε στις 28 Οκτωβρίου 2017 η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων και των Γενικών Αρχείων του Κράτους Νομού Δωδεκανήσου.
Ο κ. Παπασταματίου επισημαίνει στην επιστολή του ότι ο θυρεός, επίσημο έμβλημα του Ελληνικού Κράτους, θα πρέπει να επανατοποθετηθεί στο φυσικό του χώρο όπου ανήκει.
Το Γραφείο Τύπου