TheTravel.com : Ελληνικό είναι το ωραιότερο εστιατόριο του κόσμου και βρίσκεται στη Σύμη
Τουρισμός

TheTravel.com : Ελληνικό είναι το ωραιότερο εστιατόριο του κόσμου και βρίσκεται στη Σύμη

Ελληνικό είναι το ωραιότερο εστιατόριο του κόσμου και βρίσκεται στη Σύμη, σύμφωνα με την ταξιδιωτική ιστοσελίδα TheTravel.com.

«Τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου έχουν ωραία θέα, αλλά αυτά τα μέρη προσφέρουν πολλά περισσότερα», γράφει το σάιτ στο αφιέρωμά του για τα ομορφότερα εστιατόρια, για το οποίο επικαλείται «ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο».

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το εστιατόριο «The Secret Garden» στη Σύμη, το οποίο σύμφωνα με το δημοσίευμα, προσφέρει αυθεντικό ελληνικό φαγητό στους ταξιδιώτες καθώς και μια ατμόσφαιρα ηρεμίας.

«Οι πελάτες θα βρεθούν περιστοιχισμένοι από πυκνά φυτά που αγκαλιάζουν τους τείχους αυτού του ζεστού εστιατορίου. Οι επισκέπτες που θα ακολουθήσουν την μικρή πινακίδα από την Αληθινή Οδό θα επιβραβευτούν με ένα όμορφα διακοσμημένο εστιατόριο και αυθεντικά πιάτα σε λογικές τιμές», σημειώνει το TheTravel.com. Και καταλήγει ότι οι πελάτες του εστιατορίου λένε τα καλύτερα για το φαγητό, τη ζωντανή μουσική και την εξυπηρέτηση.

Η Σύμη, το ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων, είναι γνωστή για το γραφικό της λιμάνι, τις υπέροχες παραλίες της, τον Πανορμίτη, αλλά και το διάσημο συμιακό γαριδάκι…

Πλέον είναι και ο τόπος, στον οποίο βρίσκεται το πιο όμορφο εστιατόριο στον κόσμο.

Σύμφωνα τουλάχιστον, με τα όσα γράφει το TheTravel.com: πρόκειται για την Κρυφή Αυλή στον δρόμο για το Πέδι…την οποία ο ιστότοπος μεταφράζει ως Secret Garden.

Και γράφει: Προσφέρει αυθεντικό ελληνικό φαγητό στους ταξιδιώτες, καθώς και ήρεμη ατμόσφαιρα. Οι επισκέπτες περιβάλλονται από πλούσια φυτά που αγκαλιάζουν τους τοίχους αυτού του φιλόξενου εστιατορίου. Οι ταξιδιώτες που ακολουθούν την ταπεινή πινακίδα από την οδό Αληθινής θα ανταμειφθούν με έναν όμορφα διακοσμημένο χώρο και σε λογικές τιμές. Οι πρώην θαμώνες ενθουσιάζονται με το υπέροχο φαγητό, τη ζωντανή μουσική και την εξυπηρέτηση πελατών!

Ακολουθούν:

2. Grotto Tavern/Μάλτα

3. Eden/Αλμπέρτα, Καναδάς

4. The Grotto/Κράμπι, Ταϊλάνδη

5. Craft English Garden/Μπέρμινγχαμ, Ηνωμένο Βασίλειο

6. SHAMSHA/Βαλένθια, Ισπανία

7. Mandhoo Spa Restaurant/Μαλδίβες

8. The Grand Getaway/Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία

9. Koral Restaurant/Μπαλί, Ινδονησία

Λίγα λόγια για τη Σύμη

Η Σύμη είναι το όγδοο σε μέγεθος ελληνικό νησί του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων. Βρίσκεται περί τα 12 μίλια ΒΔ. της Ρόδου, προ του ομώνυμου μικρασιατικού κόλπου της Σύμης, ή κόλπου Συμπεκί κατά τους Τούρκους, με συνολική έκταση 57,865 τ.χλμ.. Απέχει 255 μίλια από τον Πειραιά, περίπου 27 μίλια ανατολικά από τη Νίσυρο και 3,7 μίλια από την εγγύτερη ακτή της Τουρκίας.

Το φυσικό της λιμάνι είναι ο Γιαλός, (εκ του Αιγιαλός),του οποίου είναι κτισμένη η πόλη αμφιθεατρικά. Κατά την απογραφή του 2001 αριθμούσε 2.606 κατοίκους, εκ των οποίων οι 2.427 είναι συγκεντρωμένοι στο άνω τμήμα της πόλης, το λεγόμενο Χωριό, που είναι κτισμένο επί της πλαγιάς του όρους Βίγλα. Υπάρχουν και τα θέρετρα Νημπορ(ε)ιός (εκ του Εμπορειό), βορειότερα, και το Πέδι, ανατολικά. Περίπου το 5% των μονίμων κατοίκων είναι αλλοδαποί Ευρωπαίοι πολίτες, κυρίως Άγγλοι. Ο Γιαλός συνδέεται οδικά με το Χωριό, το Πέδι, τον Νημπορ(ε)ιό, την Μαραθούντα και την Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ του Πανορμίτη που βρίσκεται στο νοτιότερο δυτικό άκρο της νήσου. Η Σύμη είναι τουριστικός προορισμός παγκοσμίου βεληνεκούς λόγω της αρχιτεκτονικής της. Από το 2009 λειτουργεί στο νησί εργοστάσιο αφαλάτωσης.

Αρχαιολογικός χώρος κηρύχθηκε ολόκληρο το νησί της Σύμης. Ολόκληρη η Σύμη αλλά και τα νησάκια που βρίσκονται γύρω από αυτήν κηρύχθηκαν αρχαιολογικοί χώροι από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, αφού περιλαμβάνουν 159 θέσεις -χώρους και μνημεία- που καταγράφουν την ιστορία της περιοχής από την προϊστορική εποχή ως τα νεότερα χρόνια.

Ολόκληρη η λίστα του TheTravel.com έχει ως εξής:
1. The Secret Garden/Σύμη, Ελλάδα

2. Grotto Tavern/Μάλτα

3. Eden/Αλμπέρτα, Καναδάς

4. The Grotto/Κράμπι, Ταϊλάνδη

5. Craft English Garden/Μπέρμινγχαμ, Ηνωμένο Βασίλειο

6. SHAMSHA/Βαλένθια, Ισπανία

7. Mandhoo Spa Restaurant/Μαλδίβες

8. The Grand Getaway/Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία

9. Koral Restaurant/Μπαλί, Ινδονησία