Αισιόδοξοι οι τουριστικοί πράκτορες για το 2022
Τουρισμός

Αισιόδοξοι οι τουριστικοί πράκτορες για το 2022

Η Omicron κατέστρεψε σχεδόν τα πάντα αυτήν την εορταστική περίοδο. Από χιλιάδες πτήσεις που ακυρώθηκαν παγκοσμίως τα Χριστούγεννα μέχρι τη μείωση του μεγέθους των σχεδίων για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Και η εν λόγω μετάλλαξη φαίνεται ότι θα συνεχίσει να ανατρέπει τα σχέδια.

Ωστόσο, οι τουριστικοί πράκτορες λένε ότι ενώ πρόσφατα σημειώθηκε επιβράδυνση στις νέες κρατήσεις, ο αντίκτυπος της Όμικρον στις υπάρχουσες κρατήσεις παραμένει ελάχιστος. Ταυτόχρονα είναι αισιόδοξοι για τις προοπτικές του 2022.

«Τα μέλη της USTOA έχουν γίνει έμπειρα στο χειρισμό όποιων προκλήσεων συνεχίζει να τους δημιουργεί αυτή η πανδημία», δήλωσε ο CEO Terry Dale.

«Πράγματι κάνουμε κράτηση για μελλοντικές διακοπές για το 2022. Στην πραγματικότητα, η συνολική ζήτηση για το 2022 φαίνεται υγιής παρά την επιβράδυνση των προκαταβολικών κρατήσεων τις τελευταίες εβδομάδες». Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο Steve Born, επικεφαλής μάρκετινγκ για την οικογένεια επωνυμιών Globus.

“Καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε με επιτυχία εκατοντάδες αναχωρήσεις φέτος, και αυτό περιλαμβάνει διαχείριση γύρω από τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις εισόδου. Συνολικά, καταφέραμε να διατηρήσουμε τις πτήσεις στους περισσότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς”.

 

Πηγή    tourismtoday.gr