Πλατφόρμα διαχείρισης ζωοτροφών ετοιμάζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Περιφέρεια

Πλατφόρμα διαχείρισης ζωοτροφών ετοιμάζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Στην Αθήνα βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης και έχει σειρά επαφών με υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Στον αντιπεριφερειάρχη προτάθηκε να συμμετάσχει η Περιφέρεια στην υποβολή πρότασης δημιουργίας πλατφόρμας διαχείρισης ζωοτροφών για τα νησιά του Αιγαίου και γι αυτό ο κ. Ζαννετίδης είχε συνάντηση με την υπεύθυνη αυτοτελούς μονάδας ανάπτυξης συγχρηματοδοτούμενων έργων του ΟΠΕΚΕΠΕ κα Όλγα Τζουβάρα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε για τους σκοπούς και τα οφέλη της πρότασης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του προγράμματος Horizon-CL6 2021 Communities-01-02 και συζητήθηκε η συμμετοχή της ΠΝΑΙ ως εταίρος μαζί με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και άλλων 20 Ευρωπαϊκών Περιφερειών.
Στο σχέδιο της πρότασης αναφέρεται η δημιουργία πλατφόρμας διαχείρισης Ζωοτροφών με προσδοκούμενα οφέλη για κτηνοτρόφους, την οργάνωση παραγωγικής ομάδας και βελτίωσης του κλάδου της κτηνοτροφίας, την εξοικείωση με μοντέρνα εργαλεία, την αντιμετώπιση προβλημάτων προμήθειας γεωργικών εφοδίων στα μικρά νησιά την προετοιμασία για πιθανά σενάρια μελλοντικών ελλείψεων γεωργικών αγαθών, την ευζωία, το οικονομικό όφελος για τους κτηνοτρόφους και άλλων ωφελειών που μπορούν να προκύψουν από την συμμετοχή αυτή.
Η πρόταση θα είναι έτοιμη και θα υποβληθεί τις πρώτες ημέρες του νέου έτους καθώς συνεχίζονται οι επαφές του Αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη με υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Το Γραφείο Τύπου