Πένθος στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου : Απεβίωσε η ιατρός Χαρίκλεια Ανδρουτσοπούλου
Ρόδος

Πένθος στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου : Απεβίωσε η ιατρός Χαρίκλεια Ανδρουτσοπούλου

Στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου, ενημερωθήκαμε χθες, για το θλιβερό γεγονός του θανάτου της Ιατρού Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής, Χαρίκλειας Ανδρουτσοπούλου του Δημητρίου και της Χαριτωμένης, μέλος του Ι.Σ.Ρ. με Α.Μ. 1035 που “έφυγε” σε ηλικία πενήντα επτά (57) ετών.

Η αείμνηστη ήταν μία εξαίρετη και αγαπητή επιστήμονας της ιατρικής και ένας σπουδαίος άνθρωπος που το τραγικό άγγελμα του θανάτου της, σκόρπισε απέραντη θλίψη σε όλα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου, στην κοινωνία της Ρόδου, στη Σύμη που επί σειρά ετών υπηρέτησε στο πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού και ευρύτερα σε όλα τα Δωδεκάνησα.

Η εκλιπούσα Ιατρός διακρινόταν για τις ιδιαίτερες αρετές της, καθώς ήταν δραστήρια,καλοσυνάτη και προσηνής.

Ένας ακέραιος άνθρωπος, με αγάπη για τη ζωή και αφοσίωση στην ιατρική επιστήμη την οποία υπηρέτησε με πίστη και αυταπάρνηση. Μία εξαίρετη ιατρός που ήταν πάντα χαμογελαστή, αλτρουίστρια, γενναιόδωρη και ιδιαίτερα αγαπητή στους συναδέλφους, στους ασθενείς της και σε όλη την κοινωνία.

Τα χαρακτηριστικά της αυτά, την ώθησαν να ασχολείται με τα κοινά και την πολιτική υγείας, καθώς διετέλεσε Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. του Ι.Σ. Ροδόπης και ήταν Εκλεγμένο Μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου από το έτος 2018 μέχρι και σήμερα.

Βιογραφικό

Η Χαρίκλεια Ανδρουτσοπούλου του Δημητρίου και της Χαριτωμένης γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα.

Φοίτησε στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στις 20 Δεκεμβρίου 1992 απέκτησε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής.

Στις 16 Μαρτίου 1993 λαμβάνει από τη Διεύθυνση Υγείας της Νομαρχίας Ροδόπης την Άδεια Ασκήσεως του Ιατρικού Επαγγέλματος.

Ειδικεύθηκε στη Γενική – Οικογενειακή Ιατρική.

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2000 μεταγράφεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Ροδόπης στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου.

Το έτος 2000 διορίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο Σύμης ως Διευθύντρια του ΕΣΥ και άσκησε με επιτυχία τα καθήκοντά της, εξυπηρετώντας τους μόνιμους κατοίκους αλλά και επισκέπτες του νησιού, μέχρι και το έτος 2013.

Μετεκπαιδεύθηκε στην Κοινωνική – Κοινοτική Ψυχιατρική στην Ψυχιατρική κλινική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Αλεξανδρούπολης και στον Σακχαρώδη Διαβήτη στο Διαβητολογικό Κέντρο του Νοσοκομείου ΝΙΜΙΤΣ Αθηνών.

Εργάσθηκε ως Επιμελήτρια στα Νοσοκομεία Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης όπου υπήρξε υπεύθυνη της κινητής μονάδας περίθαλψης υπαίθρου, εξετάζοντας προληπτικά τους κατοίκους των ορεινών χωριών της Ροδόπης, εμβολιάζοντας τα παιδιά των απομακρυσμένων σχολείων και συνοικισμών της Ροδόπης.

Αφιέρωσε αρκετό χρόνο και επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη υπηρεσιών υγείας στα μικρά νησιά του Αιγαίου. Διοργάνωσε μάλιστα και το 1ο και 2ο Συνέδριο για την Υγεία στα μικρά νησιά του Αιγαίου.

Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Β΄ Περιφερειακού Συμβουλίου Υγείας (Πε.Σ.Υ.) Νοτίου Αιγαίου και του Επιστημονικού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας της Διοικητικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου.

Υπήρξε ενεργό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής.

Διετέλεσε Συντονιστής εκπαίδευσης των ειδικευόμενων Γενικής Ιατρικής του Νοσοκομείου Ρόδου και κριτής εισηγητής για τους διορισμούς γιατρών ειδικότητας Γενικής Ιατρικής στο Νότιο Αιγαίο.

Από το 2013 εργαζόταν ως αυτοαπασχολούμενη ιατρός στο νησί της Ρόδου και συγκεκριμένα επί της οδού Καναδά 107, όπου διατηρούσε ιατρείο Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής.

Συμμετείχε σε όλες σχεδόν τις ιατρικές ομάδες παροχής υπηρεσιών σε πολλά νησιά καθώς επίσης και σε πολλές εθελοντικές ιατρικές δραστηριότητες του Συλλόγου μας.

Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση το 2006 όταν εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος Σύμης. Κατά τη διάρκεια της θητείας της υπήρξε υπεύθυνη του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», του Δημοτικού παιδικού σταθμού και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σύμης. Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Σύμης.

Στις πρόσφατες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης ήταν υποψήφια με την παράταξη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου».

Η Χαρίκλεια Ανδρουτσοπούλου ήταν μητέρα τριών παιδιών και συγκεκριμένα του Κωνσταντίνου 30 ετών Δικηγόρου, της Χλόη-Μαρίας 28 ετών και του Ιωάννη 15 ετών μαθητή Γυμνασίου.

Η αγαπημένη μας Χαρίκλεια έδωσε μια δύσκολη και άνιση μάχη για να κρατηθεί στη ζωή τους τελευταίους μήνες αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Άφησε την τελευταία της πνοή σε Νοσοκομείο των Αθηνών και σκόρπισε σε όλους εμάς θλίψη και οδύνη.

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Ι.Σ.Ρ. εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης ιατρού και όλοι εμείς οι συνάδελφοι της, θα την θυμόμαστε παντοτινά.

Αιωνία της η μνήμη.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στη θλιβερή αναγγελία θανάτου

της Χαρίκλειας Ανδρουτσοπούλου ιατρού Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής Μέλους του Ιατρικού Συλλόγου & εκλεγμένου Μέλους του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΙΣΡ

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου αποφάσισε:

 

1. Να παραστούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου στην Εξόδιο Ακολουθία.

2. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένεια της εκλιπούσης.

3. Να κατατεθεί στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με καρκίνο “Φλόγα Ρόδου” το ποσό των 200,00 ευρώ στη μνήμη της.

4. Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο και στον ιστότοπο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου.

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                    Ο Γεν. Γραμματέας

 

Ηλίας Ι. Τσέρκης              Μιχαήλ Ν. Βολονάκης