Super Cup - Ρόδος: «Η Ρόδος και η Περιφέρεια στηρίζουν το Ελληνικό βόλεϊ»
Περιφέρεια

Super Cup – Ρόδος: «Η Ρόδος και η Περιφέρεια στηρίζουν το Ελληνικό βόλεϊ»

Με φόντο το Κύπελλο του Σούπερ Καπ οι προπονητές και οι αρχηγοί του πρωταθλητή Ολυμπιακού και του κατόχου του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς Φοίνικα ΟΝΕΧ παρουσιάστηκαν από τον οικοδεπότη της διοργάνωσης Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη.

Η τελευταία φορά που είχε διεξαχθεί ήταν στη Σαντορίνη το 2010 μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Εφέτος η ΕΣΑΠ με την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου και της Δημόσιας Τηλεόρασης θα διοργανώσει το Σούπερ Καπ στο γυμναστήριο της Καλλιθέας στη Ρόδο (22/12/21, 19:15) σε μετάδοση από την ΕΡΤ-3.

Γιώργος Χατζημάρκος: ¨Στηρίζουμε και επαναφέρουμε το Σούπερ Καπ”

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε: “Από το 2015 σταθερά και ανελλιπώς στην Περιφέρεια μας γίνεται πάντα μία μεγάλη διοργάνωση στο ελληνικό βόλεϊ. Κυρίως στη Σύρο χτυπάει η καρδιά του ανδρικού βόλεϊ με τη λαμπρή πορεία του Φοίνικα ΟΝΕΧ και βέβαια θέλω να αναφερθώ στην πολύ καλή παρουσία της Νάξου και της Σαντορίνης στο γυναικείο βόλεϊ. Μαζί με τον δήμαρχο Ρόδου θα διοργανώσουμε στο όμορφο γήπεδο της Καλλιθέας αυτή τη μεγάλη γιορτή. Σας προσκαλώ να βρεθείτε στο γήπεδο για να δούμε ωραίο βόλεϊ και να απολαύσουμε τους κορυφαίους αθλητές των δύο ομάδων. Το 2010 ήταν η τελευταία φορά που έγινε το Σούπερ Καπ και αυτό ήταν στην περιφέρεια μας, στην Σαντορίνη. Μετά από έντεκα πέτρινα χρόνια επαναφέρουμε τη διοργάνωση. Οφείλουμε να στηρίξουμε τον αθλητισμό και να στρέψουμε προς τα εκεί τους νέους μας. Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα που έφτιαξε πρόγραμμα συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων και μάλιστα σε μια δύσκολη νησιωτική περιφέρεια. Έχουμε φιλοξενήσει 14 παγκόσμια πρωταθλήματα και 27 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε όλα τα σπορ και είμαστε ανοικτοί να κάνουμε και διεθνή διοργάνωση”.

Αντώνης Καμπουράκης: “Θέλουμε να σας μοιάσουμε”

Ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης είπε: “Η Ρόδος και το Νότιο Αιγαίο είναι μία ειδική Περιφέρεια της Ελλάδας. Οι τοπικές μας ομάδες εμπνέονται από τον Ολυμπιακό και τον Φοίνικα. Ο αθλητισμός δίνει χαρά, υγεία και προκοπή. Αφήνουμε πίσω μας τις δυσκολίες που περάσαμε με την πανδημία και τα επεισόδια που είχαμε στο παρελθόν σε αυτούς τους αγώνες. Προσπαθούμε να πείσουμε τα νέα παιδιά να σας μοιάσουν. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα η νίκη είναι για τον ελληνικό λαό, για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη Ρόδο. Καλή δύναμη και καλή προσπάθεια”.

Γιώργος Λεονταρίτης: “Στο Νότιο Αιγαίο κάνουμε τελικούς χωρίς αστυνομία”

Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης είπε: “Είμαι βέβαιος πως αύριο θα δούμε υψηλού επιπέδου θέαμα. Είμαι συγκινημένος διότι όλα αυτά τα χρόνια κάνουμε μεγάλες προσπάθειες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Οι περισσότερες διοργανώσεις υψηλού επιπέδου στο ελληνικό βόλεϊ έχουν διοργανωθεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Αναβιώσαμε το Ολ Στα Γκέιμ και τώρα αναβιώνουμε το Σούπερ Καπ. Στην Περιφέρεια μας υπάρχει οργασμός διοργανώσεων βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ. Εάν ανατρέξουμε στην ιστορία του Παγκόσμιου βόλεϊ δεν υπάρχει άλλη Περιφέρεια με τόσο ενεργή συμμετοχή σε υψηλό επίπεδο βόλεϊ. Όπως είπε ο Περιφερειάρχης αγαπάμε τον αθλητισμό και το μήνυμα το βόλεϊ είναι η κοινωνικοποίηση που έρχεται μέσα από αυτό το άθλημα. Όλα αυτά τα χρόνια με ομάδες ανταγωνιστικές που έχουν άλλου είδους σχέσεις σε άλλα σπορ οι αγώνες στην Περιφέρεια μας γίνονται χωρίς ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις. Αυτό είναι το μήνυμα μας. Καλή επιτυχία και στις δύο ομάδες αν και σαν άνθρωπος μέσα μου κάνω και μία άλλη ευχή για την ομάδα που θα πάρει τον τίτλο”.