Η  Πυροσβεστική Υπηρεσία  Ρόδου τίμησε τους Προστάτες της 
Ρόδος

Η  Πυροσβεστική Υπηρεσία  Ρόδου τίμησε τους Προστάτες της (Φωτο)

Το Πυροσβεστικό Σώμα γιορτάζει τους Άγιους Προστάτες του Τρεις Παίδες εν Καμίνω
Ημέρα γιορτής για το Πυροσβεστικό Σώμα η σημερινή, καθώς τιμώνται οι Προστάτες του Σώματος «Άγιοι Τρεις Παίδες εν Καμίνω»

Οι Άγιοι Τρεις Παίδες, Ανανίας, Αζαρίας και Μισαήλ, με το μαρτυρικό θάνατό τους αποτελούν ένα διαχρονικό ηθικό πρότυπο καθήκοντος, σηματοδοτώντας τη βαθιά Χριστιανική Πίστη, τη γενναιοψυχία, το θάρρος, την αποφασιστικότητα, αλλά πάνω απ’ όλα την αγάπη για τον άνθρωπο. Ένα έργο, που απαιτεί αγώνα, σκληρή συστηματική δουλειά, ομαδικό πνεύμα και παράθεση ψυχής.

Στις 17 Δεκεμβρίου, ημέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό, τιμούμε τους Προστάτες του Πυροσβεστικού Σώματος, Αγίους «Τρεις Παίδες εν Καμίνω».

Μια ξεχωριστή μέρα για το Πυροσβεστικό Σώμα. Σήμερα, οι Έλληνες Πυροσβέστες γιορτάζουν για τις αξίες και τα ιδανικά που υπηρετούνε. Με σεβασμό, τιμούμε τους ήρωες, όλους εκείνους που έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος, αφήνοντας τη θυσία τους παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές πυροσβεστών. Δεν ξεχνάμε το χρέος που έχουμε απέναντί τους και στις οικογένειές τους.

Η  Πυροσβεστική Υπηρεσία  Ρόδου τίμησε τους Προστάτες της

Το πρωί τελέσθηκε αρχιερατική θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ Κυρίλου , παρουσία της ηγεσίας του Πυροσβεστικού σώματος Ρόδου και  εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το “παρών” έδωσαν μεταξύ άλλων  ο  Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου και ο αντιδήμαρχος Νεκτάριος Φλοσκάκης αλλά και εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων

Ακολούθησε  εκδήλωση στον Πυροσβεστικό Σταθμό Ρόδου όπου η ΠΥΡ Ρόδου  τίμησε εκπροσώπους της πολιτείας και των εθελοντικών ομάδων που στέκονται αρωγοί στο έργο της.

Δόθηκαν τιμητικές πλακέτες σε εθελοντές της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Ρόδου (ΟΑΚ),  Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ρόδου ( ΕΠΟΜΕΑ), Ερυθρού Σταυρού καθώς και της Εθελοντικής Ομάδας Πρόληψης Καταστροφών (ΕΟΠΚ) Δωδεκανήσου.

Τιμήθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Νεκτάριος Φλοσκάκης καθώς και ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης  κ. Χρήστος Ευστρατίου.

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
στις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος !!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
στους Συμβασιούχους, τους Μόνιμους, Πενταετείς και Εθελοντές Πυροσβέστες μας !!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 
σε αυτούς που καθημερινά, όλο τον χρόνο, νύχτα και μέρα, προστατεύουν τις ζωές, τις περιουσίες των πολιτών και τον φυσικό πλούτο της Πατρίδας μας.