Η δραστηριότητα της υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου τον μήνα Νοέμβριο
Δήμος

Η δραστηριότητα της υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου τον μήνα Νοέμβριο

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου (ΔΠΠ) του Δήμου Ρόδου, στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτών για τις μηνιαίες δραστηριότητές της, γνωστοποιεί ότι από 01/11/2021 έως 30/11/2021 πραγματοποίησε τις παρακάτω εργασίες προκειμένου αφενός να ικανοποιηθούν σχετικά αιτήματα δημοτών που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία και αφετέρου προκειμένου να υλοποιηθούν πάγιες δραστηριότητες και εργασίες της:

1. Κλάδεμα δέντρων πραγματοποιήθηκε σε δέντρα και δεντροστοιχίες που βρίσκονται: στην οδό Κένεντυ, στην οδό Τελχινών, στο Πάρκινγκ του Δήμου, στην οδό Καμείρου, στην οδό Βέρνης, στο 16ο Δημοτικό σχολείο, στην 395 ΕΑΡΜΕΘ, στην Αγία Αικατερίνη, στην Καζέρμα Ρεγγίνα, στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο, στην οδό Πελοποννήσου, στον πεζόδρομο Μανδηλαρά, στο ΚΕΠ της οδού Έρνεστ Μπέβιν, στην οδό Ησιόδου και στον Παιδικό Σταθμό Αγίου Νικολάου. Κλάδεμα δέντρων πραγματοποιήθηκε επίσης στην Δ.Κ. Σαλάκου.

2. Κατασκευάστηκαν στεφάνια από μυρτιές, δάφνες και βαγιές για τον κοιμητηριακό ναό του Ταξιάρχη ενόψει της εορτής του.

3. Καθαρισμός και κλάδεμα χώρων πρασίνου από αγριόχορτα: στα παρτέρια που βρίσκονται στο πάρκο του συνοικισμού του Αγ. Φραγκίσκου, στις νησίδες που βρίσκονται στο Λιμάνι, στο πάρκο που βρίσκεται στα Πλατανάκια, στα παρτέρια της Λαϊκής του Ταξιάρχη, στην Αγία Αικατερίνη που βρίσκεται στην Καζέρμα Ρεγγίνα, στο πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στις Επτά Βαγιές, στα παρτέρια του Εθνικού Θεάτρου, στο πάρκο της οδού Ναυαρίνου, στο πάρκο της οδού Σμύρνης, στο πάρκο Καλλιγά, στα παρτέρια της οδού Ιερού Λόχου, στα παρτέρια της οδού Συρακουσών, στο πάρκο του Σταθμού Ταξί, στο πάρκο της οδού Φιλελλήνων, στο πάρκο της οδού Καζούλη, στον παιδικό Σταθμό του Νοσοκομείου, στα παρτέρια του 21ου Νηπιαγωγείου, στο Ενυδρείο, στα παρτέρια της οδού Βεργίνας, στα παρτέρια της οδού Μαραθώνος, στις εργατικές κατοικίες του Καρακόνερου, στο πάρκινγκ και στα παρτέρια του Δημαρχείου, στα παρτέρια της πλατείας Κύπρου και στο παρτέρι που βρίσκεται στα 100 μαγαζιά. Έγινε κοπή γκαζόν στο Ενυδρείο,

παρτέρι Αγίων Αποστόλων, παρτέρι Μήδεια, παρτέρι Σεφέρη, νησίδα Ροδίνι παρτέρια Ψαροπούλα, πάρκο Χατζηαγγέλου, Ακταίον, Στέκι, παρτέρια Νομαρχίας, παρτέρια Νεώριον και παρτέρι με Δελφίνια.

4. Φυτεύσεις δέντρων: τρία δέντρα φυτεύτηκαν στην οδό Παύλου Μελά, δυο δέντρα στην οδό Μιχαήλ Πετρίδη και ένα δέντρο στην οδό Στεφάνου Καζούλη.

5. Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση των παρτεριών πίσω από την Περιφέρεια με τοποθέτηση επιπλέον ποσότητας χαλικιού και ξύλινων διαχωριστικών και άρχισαν οι φυτεύσεις εποχιακών ενόψει των επικείμενων γιορτών.

Τέλος, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου, ενημερώνει ότι με εντολή του Δημάρχου και αφού ολοκληρώθηκαν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες άρχισαν οκτώ νέες εργολαβίες προκειμένου να ενισχυθεί το έργο της Υπηρεσίας κατά τους προσεχείς μήνες, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και στην πόλη της Ρόδου. Τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από τις εργολαβίες αυτές αναμένεται να γίνουν ορατά στους δημότες εντός του Δεκεμβρίου.