Εκδήλωση-συζήτηση : "Η βία κατά των γυναικών Δράση για την ισοτιμία της γυναίκας"
Εκδηλώσεις

Εκδήλωση-συζήτηση : “Η βία κατά των γυναικών Δράση για την ισοτιμία της γυναίκας”

 

Οι γυναίκες στο νησί μας και σε όλο τον κόσμο σήμερα βιώνουν πολλές μορφές βίας: την βία των κυβερνήσεων, την εργοδοτική βία, την βία στο ενδοοικογενειακό τους περιβάλλον, την βία των ιμπεριαλιστικών πολέμων που οδηγούν στα κολαστήρια των hotspots των νησιών του Αιγαίου, την βία της ανθρώπινης εμπορίας (trafficking).

Οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Ρόδο απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε κάτοικο του νησιού, γυναίκα και άνδρα, κάθε νέο και νέα, σε κάθε άνθρωπο που αγανακτεί με την πολύμορφη βία κατά των γυναικών, να έρθουν στην εκδήλωση- συζήτηση την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη στις 6 μ.μ στην αίθουσα του ξενοδοχείου PLAZA, με κεντρική ομιλήτρια την Βιβή Δάγκα, μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε., επικεφαλής του τμήματος για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση των γυναικών.

Να συζητήσουμε και να «ρίξουμε φως» στις αιτίες που τρέφουν και αναπαράγουν την πολύμορφη βία κατά των γυναικών και άλλων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Γιατί η βία κάθε μορφής κατά των γυναικών δε μπορεί να αντιμετωπιστεί ριζικά μόνο με αλλαγές στη νομοθεσία, που πρέπει να γίνουν, αλλά δεν αρκούν για να περιοριστούν οι εγκληματικές πράξεις. Γιατί η βία κάθε μορφής σε βάρος των γυναικών δεν αποτελεί απλά μια παρέκκλιση κάποιων ατόμων. Έχει κοινό παρονομαστή.

Να συζητήσουμε το ποια είναι η ασπίδα προστασίας για τις γυναίκες και το ποιος είναι ο δρόμος για να αντιμετωπιστεί ριζικά η πολύμορφη βία και η ανισοτιμία κατά των γυναικών.

ΕΛΑΤΕ να συζητήσουμε γιατί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ διεκδικούμε για το σήμερα:

Ø Εκτεταμένο δίκτυο δημοσίων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών, συμβουλευτικών κέντρων, στελεχωμένο με μόνιμο και ειδικευμένο προσωπικό.

Ø Στελέχωση των σχολείων με το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κ.λ.π) που έγκαιρα θα εντοπίζουν και θα αντιμετωπίζουν τα φαινόμενα βίας και ενδοοικογενειακής βίας.

Ø Οργάνωση ενημερωτικών προγραμμάτων σε σχολεία και σχολές, στους χώρους κατάρτισης από επιστημονικούς, κρατικούς φορείς.

Ø Εξασφάλιση από το κράτος σε κάθε γυναίκα- θύμα ουσιαστική στήριξη, ψυχολογική, υλική με σταθερή εργασία και εισόδημα.