Εντυπωσιακές προσγειώσεις στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με κακοκαιρία
Ελλάδα

Εντυπωσιακές προσγειώσεις στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με κακοκαιρία [Βίντεο]

Οι ισχυροί νοτιάδες που σάρωσαν την Αττική το Σαββατοκύριακο προκάλεσαν προβλήματα και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου καταγράφηκαν εικόνες που κόβουν την ανάσα.

Τα πλάνα από τις προσγειώσεις αεροσκαφών στους διαδρόμους προσγείωσης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών είναι εντυπωσιακά και αποτυπώνουν ένα μέρος των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τους ισχυρούς, πολύ ισχυρούς έως και θυελλώδεις νοτιάδες που επικρατούσαν το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου.

Σε όλες τις περιπτώσεις, τα αεροπλάνα προσγειώθηκαν στον διάδρομο παρά τις ισχυρές ριπές των ανέμων.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο YouTube έγινε viral, έχοντας συγκεντρώσει πάνω από 10.000 προβολές.

Όπως φαίνεται από τα πλάνα που κατέγραψαν οι κάμερες, οι πιλότοι έκαναν όλους τους αναγκαίους χειρισμούς για την ασφάλεια των επιβατών και την προσγείωση των αεροσκαφών τους εντός του διαδρόμου αν και οι πολύ ισχυροί άνεμοι ταρακουνούσαν ακόμη και τα πιο μεγάλα αεροσκάφη.

Κι αν το… πέρα δόθε των αεροσκαφών αποτυπώνεται στο βίντεο, αυτό που δεν φαίνεται από την εξωτερική λήψη της διαδικασίας προσγείωσης των αεροσκαφών είναι οι αντιδράσεις των επιβατών που ένιωθαν τις ισχυρές αναταράξεις πάνω από τον χώρο του αεροδρομίου ή ακόμη και οι χειρισμοί των ψύχραιμων χειριστών που αντιμετώπιζαν τα καμώματα των πολύ ισχυρών πλάγιων ανέμων, που συνιστούν ίσως την δυσκολότερη πρόκληση για τους πιλότους στη φάση της προσγείωσης.

Δείτε το βίντεο με απίστευτες εικόνες με προσγειώσεις αεροπλάνων στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος»:

Πηγή: protothema.gr