Γ.Πάππου : «Ανοίγει ο δρόμος για την επαναφορά του βασικότερου αναπτυξιακού μέτρου για τα νησιά μας»
Ρόδος

Γ.Πάππου : «Ανοίγει ο δρόμος για την επαναφορά του βασικότερου αναπτυξιακού μέτρου για τα νησιά μας»

 

Την ικανοποίησή του για την συμφωνία του ECOFIN εκφράζει με δήλωσή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου, επισημαίνοντας ότι ανοίγει ο δρόμος για την επαναφορά τoυ βασικότερου αναπτυξιακού μέτρου για τα νησιά μας.

 

Ειδικότερα, στη δήλωσή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου αναφέρει τα εξής:

 

«Είναι αναμφισβήτητο πως η μεγάλη κερδισμένη από την συμφωνία του ECOFIN είναι η Ελλάδα και ειδικότερα τα νησιά μας. Μια σημαντική επιτυχία για την επέκταση του ειδικού μέτρου των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου από το 2025, που αποτελεί και την πάγια θέση του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Η ελληνική κυβέρνηση, πιστή στις δεσμεύσεις της επέμεινε και πέτυχε κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. όχι μόνο την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ αλλά και τη διεύρυνση του μέτρου σε συναφή αγαθά και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης και της αγοράς ακινήτων, δίνοντας ανάσα ζωής στην τοπική οικονομία, στις επιχειρήσεις, στους κατοίκους από το πιο μεγάλο μέχρι το πιο μικρό νησί, αναδεικνύοντας ιδιαιτερότητες της ελληνικής νησιωτικότητας.

Να μην ξεχνάμε ότι το εν λόγω φορολογικό καθεστώς θεσπίστηκε με σκοπό να λειτουργήσει αντισταθμιστικά προς τις δυσκολίες που υφίστανται οι κάτοικοι των απομακρυσμένων νησιών στην καθημερινότητά τους και προς το ανταγωνιστικό μειονέκτημα για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτά.

Ο μειωμένος ΦΠΑ θα ανακουφίσει τα νοικοκυριά μας και θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις μας. Θα καταστήσει περισσότερο ανταγωνιστικό και ελκυστικό το τουριστικό μας προϊόν. Θα ενισχύσει τη δυναμική των νησιών μας.

Η εξέλιξη αυτή μάς γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον, μετά και το “πράσινο φως” από το ECOFIN καθώς έγινε ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την επαναφορά του βασικότερου αναπτυξιακού μέτρου για τα νησιά μας».