Ο Θανάσης Λάλας και ο Αντώνης Μποσκοΐτης άνοιξαν στη Ρόδο τον κύκλο των εκδηλώσεων «Νύχτες Χειμώνα με Μελωδία»
Εκδηλώσεις

Ο Θανάσης Λάλας και ο Αντώνης Μποσκοΐτης άνοιξαν στη Ρόδο τον κύκλο των εκδηλώσεων «Νύχτες Χειμώνα με Μελωδία»

Παρουσίασαν τα βιβλία τους για τον Στέλιο Καζαντζίδη και τους θρύλους του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, σε Ρόδο και Απόλλωνα
Ο ραδιοφωνικός σταθμός Μελωδία Ρόδου 103,7 άνοιξε την περασμένη Τετάρτη την αυλαία των εκδηλώσεων «Νύχτες Χειμώνα με Μελωδία» με την εξαιρετικά επιτυχημένη, διπλή παρουσίαση των βιβλίων «Στέλιος Καζαντζίδης – Θηρίο ανήμερο» του Θανάση Λάλα και «Οι 10» του Αντώνη Μποσκοΐτη, στο Κατάλυμα της Ισπανίας, στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.
Η πληθωρική παρουσία των δύο συγγραφέων που μίλησαν οι ίδιοι για τα βιβλία τους, αλλά και η εμφανής «χημεία» μεταξύ τους, είχε ως αποτέλεσμα, να κυλήσουν 2,5 ώρες συζήτησης, με τη συμμετοχή ενός ιδιαιτέρως θερμού κοινού, που απόλαυσε τις διηγήσεις του Θανάση Λάλα και του Αντώνη Μποσκοΐτη για τις συναντήσεις τους με προσωπικότητες και για τον τρόπο προσέγγισής τους, που έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο εντυπωσιακούς αριθμούς χιλιάδων συνεντεύξεων που έχουν πλέον στο ενεργητικό τους, αλλά και το γεγονός ότι και οι δύο είναι γνήσιοι εκπρόσωποι μιας σχολής δημοσιογραφίας – λογοτεχνίας, που αριθμεί ελάχιστα μέλη σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η παρουσίαση των δύο βιβλίων και όσα ακούστηκαν στην διάρκειά της, θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως σεμινάριο αληθινής δημοσιογραφίας, με τίτλο «Η τέχνη της συνέντευξης», ένα σεμινάριο για το πως παίρνει κανείς μια συνέντευξη που δεν θα ξεχαστεί στα επόμενα λεπτά από την ώρα που θα διαβαστεί, αλλά που θα αποτελέσει πηγή για τον ερευνητή και – γιατί όχι – και τον ιστορικό του μέλλοντος.
Η παρουσίαση των βιβλίων και των δύο συγγραφέων είχε επίσης μορφή συνέντευξης, με τις ερωτήσεις να απευθύνει η δημοσιογράφος και παραγωγός του Μελωδία Ρόδου 103,7, Ρένα Παυλάκη, ενώ αποσπάσματα από τα βιβλία διάβασε η Μαρία Μανιώτη, ηθοποιός, δασκάλα χορού και θεάτρου. Στην διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε ένα βίντεο ντοκουμέντο, με τον Στέλιο Καζαντζίδη να συναντά τον Μίκη Θεοδωράκη σε τηλεοπτικό στούντιο, την ώρα που ο Θανάσης Λάλας έπαιρνε συνέντευξη από τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.
Μια κοινή τηλεοπτική εμφάνιση που προέκυψε τυχαία και που ο Θανάσης Λάλας σε συνεργασία με τον ντοκιμαντερίστα Αντώνη Μποσκοΐτη, θα κάνει ταινία, όπως ο ίδιος αποκάλυψε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.
Προβλήθηκαν επίσης βίντεο από χαρακτηριστικές ταινίες και των δέκα συνεντευξιαζόμενων στο βιβλίο του Αντώνη Μποσκοΐτη ηθοποιών: Ν. Βαλσάμη, Κ. Βουτσάς, Μ. Ζαροκώστα, Ξ. Καλογεροπούλου, Μ. Κωνσταντάρου, Γ. Κωνσταντίνου, Χ. Λιάσκου, Δ. Στυλιανοπούλου, Α. Φόνσου, Μ. Χρονοπούλου.
Από μια τέτοια βραδιά δεν θα μπορούσε να λείπει το μουσικό στοιχείο, με τον Δημήτρη Χατζηπλή , που διασκεύασε τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη σε ηλεκτρική κιθάρα, ειδικά για την εκδήλωση.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Μελωδία Ρόδου 103,7, με διεύθυνση παραγωγής από τον Τάκη Μουζάκη.
Μεταξύ αυτών που παρέστησαν στην εκδήλωση ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, Χαρούλα Γιασιράνη, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης & Απασχόλησης, Χρήστος Μπάρδος, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, Μάνια Μιχαηλίδου, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και ΜΜΕ.
Την επόμενη μέρα, ο Θανάσης Λάλας και ο Αντώνης Μποσκοΐτης, έγιναν αποδέκτες της πολύ ζεστής φιλοξενίας φίλων τους στ΄ Απόλλωνα, στο ξεχωριστό Καφενείο – Μουσείο «Στου Πλαστήρα». Η παρουσίαση των βιβλίων τους εξελίχθηκε σε μια πολύ ιδιαίτερη βραδιά όπου ο Αντώνης Μποσκοΐτης πήρε συνέντευξη από τον Θανάση Λάλα και ο Θανάσης Λάλας, από την κα Αρετή, μια κάτοικο του χωριού, η οποία διηγήθηκε την ιστορία της ζωής της, με τον Θανάση Λάλα να τονίζει ότι οι απλοί, καθημερινοί άνθρωποι είναι εκείνοι που έχουν να διηγηθούν τις ωραιότερες ιστορίες.
Η βραδιά είχε διηγήσεις, αναμνήσεις, συγκίνηση και εκλεκτούς μεζέδες, ενώ στο ακροατήριο ήταν και η νεαρή Ροδίτισσα, Ειρήνη Γεωργουδιού, εγγονή της κας Αρετής, που το 2019 ήταν η νικήτρια του τίτλου “European Young Chef 2019” στον ομώνυμο ευρωπαϊκό διαγωνισμό, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο κέρδισε στο φετινό τηλεοπτικό Top Chef.
Όπως ανακοινώθηκε οι «Νύχτες χειμώνα με Μελωδία» του Μελωδία Ρόδου 103,7 έχουν στο πρόγραμμά τους για τους επόμενους μήνες τις παρουσιάσεις βιβλίων των Μαργαρίτας Θεοδωράκη, Ηλία Μαμαλάκη, Φίλιπππου Πλιάτσικα , του βιβλίου του Θανάση Λάλα για τον Γιώργο Νταλάρα και άλλων, καθώς και σειρά μουσικών events με τους Σεμέλη Παπαβασιλείου, Δημήτρη Λάπα, Ιουλία Καραπατάκη και άλλους καλλιτέχνες, οι ημερομηνίες των οποίων θα ανακοινωθούν προσεχώς.
Η παρουσίαση των βιβλίων των Θανάση Λάλα και Αντώνη Μποσκοΐτη πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, η οποία παραχώρησε τον υπέροχο χώρο του Καταλύματος της Ισπανίας, στη Μεσαιωνική Πόλη.
Μεγάλος Χορηγός: Aktaion Day & Night
Χορηγός φιλοξενίας: Semiramis City Hotel Rhodes
Χορηγός Επικοινωνίας: Rodos tv
ΧΟΡΗΓΟΙ
Αυτοκίνητα Ξενάκης
K&V Diakogeorgiou Land Development
Ωβέρνη
Όμορφος catering services
Tatakis Wines
Filema Rodion
Coffeeplus Coffees
Μελισσοκομική Δωδεκανήσου ΑΕΒΕ Melissokomiki Dodecanese S.A
Άρτος και Παράδοση
Τσιγαρίδης ΑΕ
Super Market Τσιτσιμοίρης.