Α.Αρφαράς "Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Ρόδου και η ΔΕΕΠ στέκονται δίπλα στα ΑμεΑ της Ρόδου"
Ρόδος

Α.Αρφαράς : “Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Ρόδου και η ΔΕΕΠ στέκονται δίπλα στα ΑμεΑ της Ρόδου”

Με αφορμή τον εορτασμό της φετινής παγκόσμιας ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία την 3η Δεκεμβρίου, και εν μέσω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, καταφαίνεται όσο ποτέ άλλοτε η ανάγκη διασφάλισης της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στην παιδεία, τον πολιτισμό ακόμη και την πολιτική σκηνή της χώρας, ως το υπέρτατο στοίχημα ατομικής συνείδησης και πολιτισμού.

Η σημερινή ημέρα δεν είναι μόνο μια μέρα γιορτής της προσβασιμότητας και των ίσων ευκαιριών για τα ΑμεΑ του τόπου μας, είναι και μια συνεχής υπόμνηση στην πολιτεία απέναντι στις δεσμεύσεις και στις υποχρεώσεις που έχει ώστε τα άτομα με αναπηρία να συνεχίσουν να συμμετέχουν ισότιμα σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με πρωθυπουργό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, μόνο το τελευταίο διάστημα, με σημαντικές τομές που επετεύχθηκαν για τα ΑμεΑ, αποδεικνύουν έμπρακτα ότι το ζήτημα της πρόσβασης των ΑμεΑ είναι ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας.

Στο πλαίσιο εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου για την αναπηρία από την κυβέρνηση της ΝΔ, επιγραμματικά αναφέρονται οι παρακάτω παρεμβάσεις

ενίσχυσης των ίσων ευκαιριών, χρόνια αιτήματα των ΑμεΑ που ήδη έχουν θεσμοθετηθεί και δρομολογηθεί:

1. Προώθηση των προσλήψεων ΑμεΑ στο Δημόσιο Τομέα, με ευνοϊκότερους όρους για τα άτομα με αναπηρία

2. Προσωπικός Βοηθός που εγκρίθηκε από τη Βουλή και θα πάρει σάρκα και οστά, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

3. Κάρτα Αναπηρίας, που θα κάνει πιο εύκολη την

καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία, ιδιαίτερα σε σχέση

με τις συναλλαγές τους με το Δημόσιο.

4. Οριστική κατάργηση της υποχρέωσης των αναπήρων

πολιτών με ακρωτηριασμούς και άλλες μη αναστρέψιμες

παθήσεις να περνούν από επαναλαμβανόμενες επιτροπές

ΚΕΠΑ.

Η ΔΗΜ.Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας Ρόδου σε συνεργασία με την ΔΕΕΠ , πιστή στο καταστατικό και στις αρχές της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης αναλαμβάνει πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο, προωθεί λύσεις και αφουγκράζεται τις ανάγκες των ΑμεΑ στην ακριτική περιοχή μας.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού η ΔΗΜ.Τ.Ο. Ρόδου και η ΔΕΕΠ στέκονται δίπλα στα ΑμεΑ της Ρόδου στην πράξη, προωθώντας λύσεις σε συνεννόηση με την διοίκηση των προνοιακών δομών που αφορούν τη λειτουργία τους και την κατά το δυνατόν βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των φιλοξενουμένων καλύπτοντας ανάγκες σε εξοπλισμό που θα παραδοθεί εντός των ημερών.

 

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΡΦΑΡΑΣ

 

Υπεύθυνος πολιτισμού ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ