Δυναμική παρουσία της ΠΝΑΙ στο 12ο Φεστιβάλ Mελιού
Περιφέρεια

Δυναμική παρουσία της ΠΝΑΙ στο 12ο Φεστιβάλ Mελιού

Στην Αθήνα θα μεταβεί ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης, που είναι και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, για να δώσει το παρόν στο 12ο Φεστιβάλ Μελιού που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 3-4-5 Δεκεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.
Το Φεστιβάλ Μελιού θα πραγματοποιηθεί χωρίς την συμμετοχή παραγωγών, ενώ οι παρουσίες επισκεπτών θα είναι περιορισμένες, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων covid19.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εξασφαλίσει και θα λειτουργήσει περίπτερο στο οποίο θα φιλοξενηθούν δείγματα που έχουν αποστείλει παραγωγοί μελισσοκόμοι των νησιών μας και θα εκπροσωπηθούν στον πανελλήνιο διαγωνισμό μελιού, ενώ παράλληλα θα λάβουν χώρα γαστρονομικές παρουσιάσεις με κύριο συστατικό το μέλι, όπως μελεκούνια, τηγανίτες, λουκουμάδες, λαδόπιτες κλπ.
Παράλληλα, επίσης, με τις εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθεί στο ΣΕΦ το ετήσιο συνέδριο της ελληνικής μελισσοκομίας, όπου θα παραστούν εκτός από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ όλοι οι φορείς που ασχολούνται και στηρίζουν την μελισσοκομία.
Αναχωρώντας για την Αθήνα ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε τα εξής:
«Παρά την πανδημία και τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα, που η Πολιτεία έχει θεσπίσει, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στο Φεστιβάλ φιλοδοξώντας να προβάλει και να αναδείξει το εξαιρετικό μέλι που παράγεται με πολύ μεράκι και κόπο από τους μελισσοκόμους παραγωγούς των νησιών μας, οι οποίοι χρησιμοποιούν με τον καλύτερο τρόπο την πλούσια χλωρίδα των νησιών. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν οι Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Κρήτης και Δυτικής Ελλάδας σε μία προσπάθεια στήριξης του νησιώτη μελισσοκόμου. Ήδη έχουν αποσταλεί πλέον των 500 δείγματα απ’ όλη την Ελλάδα, γεγονός που αποδεικνύει την δυναμική του Φεστιβάλ».
Την αιγίδα της διοργάνωσης του 12ου Φεστιβάλ μελιού έχει αναλάβει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το Γραφείο Τύπου