Περιφερειακή Διακυβέρνηση – Οι Περιφέρειες στην Πρώτη Γραμμή

Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας "Περιφερειακή Διακυβέρνηση Οι Περιφέρειες στην Πρώτη Γραμμή"

Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

Συνεχίζονται οι εργασίες του διήμερου υβριδικού Τακτικού Συνεδρίου που διοργανώνει η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, το διήμερο 23 και 24 Νοεμβρίου του 2021 στην Αιδηψό της βόρειας Εύβοιας με θέμα: «Περιφερειακή Διακυβέρνηση, Οι Περιφέρειες στην Πρώτη Γραμμή» και δύο θεματικές Ενότητες : την Κλιματική Αλλαγή και Φυσικές Καταστροφές και το Ταμείο Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ.

 

Πέτσας: Έχουμε τους απαραίτητους πόρους για Δήμους και Περιφέρειες

Τον αναπτυξιακό ρόλο των Περιφερειών, αλλά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στα χέρια της η Αυτοδιοίκηση –έπειτα από σχεδόν δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης– προκειμένου να μπορεί να επιτελέσει το έργο της προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των κατοίκων, ανέδειξε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, στον χαιρετισμό του στην έναρξη των εργασιών του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας: «Περιφερειακή Διακυβέρνηση – Οι Περιφέρειες στην Πρώτη Γραμμή», που πραγματοποιείται στις 23 & 24 Νοεμβρίου 2021, στην Αιδηψό.

Ο  Περιφερειάρχης  Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος  με ανάρτηση του αναφέρει τα εξής  :

“Στην Αιδηψό, στην 2η ημέρα του ετήσιου Συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, παρουσία του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και Στέλιο Πέτσα, συζητάμε την μετάβαση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση, κεκτημένο στην Ευρώπη, διαχρονικό ζητούμενο στην χώρα μας.
Ταυτόχρονα, δίνουμε και την μάχη ενάντια στις δυνάμεις της στασιμότητας και της ακυβερνησίας, που με τον μανδύα της “ευαισθησίας” προσπαθούν να παραχαράξουν ακόμα και αυτή την λαϊκή εντολή.
Στην πολιτική της υποκρισίας, απαντάμε με την πολιτική της αλήθειας, του σεβασμού των θεσμών και της παραγωγής αποτελεσμάτων σε όφελος της κοινωνίας”