Γ.Χατζημάρκος για ΚΕΚ Γεννηματάς : "Το Κ.Ε.Κ. Γεννηματάς προσφέρει  έργο, από τα πλουσιότερα πανελλαδικά"
Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος για ΚΕΚ Γεννηματάς : “Το Κ.Ε.Κ. Γεννηματάς προσφέρει  έργο, από τα πλουσιότερα πανελλαδικά”

Πληθώρα νέων δωρεάν σεμιναρίων στο Νότιο Αιγαίο 

Τον πρώτο κύκλο των νέων εκπαιδευτικών δράσεων για τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη τύπου η Διευθύνουσα σύμβουλος του ΚΕΚ Γεννηματάς κα Βάνα Μανωλάκη παρουσία του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κου Γιώργου Χατζημάρκου,  και των τα μελών του Δ.Σ του ΚΕΚ Γεννηματάς κου Χρήστου Ευστρατίου χωρικού αντιπεριφερειάρχη  και του  κου Αθανάσιου Βυρίνη, αντιδήμαρχου τουρισμού Δήμου Ρόδου.

Προλογίζοντας ο Περιφερειάρχης ανέφερε πως στις μέρες μας, το ΚΕΚ Γεννηματάς , όπως και κάθε φορέας της Αυτοδιοίκησης, είναι πόλος δημιουργικός, καθαρός, υγιής και παραγωγικός.

‘’Σήμερα, που τα δημοσιονομικά της χώρας βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση στέκεται δίπλα σε όλα τα σημαντικά θέματα της κοινωνίας. Το Κ.Ε.Κ. Γεννηματάς προσφέρει  έργο, από τα πλουσιότερα πανελλαδικά. Και τις δύο χρονιές της πανδημίας, αποτέλεσε πολύτιμο μέρος του συνολικότερου σχεδίου, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη ομάδα, 30.000, εκπαιδευμένων στη διαχείριση της πανδημίας και πιστοποιημένων επαγγελματιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο” τόνισε ο κος Γ. Χατζημάρκος.

Ειδικότερα η Διευθύνουσα σύμβουλος του ΚΕΚ Γεννηματάς κα Βάνα Μανωλάκη κάνοντας ένα απολογισμό των σεμιναρίων για το πρώτο εξάμηνο του 2021 (λίγο πριν ξεκινήσει η τουριστική σαιζόν) έκανε γνωστό ότι υλοποιήθηκαν μέσω εξ αποστάσεως εκπαίδευσης 342 σεμινάρια που αντιστοιχούν σε 8.480 ώρες εκπαίδευσης.

Συνολικά τα σεμινάρια αυτά τα παρακολούθησαν 13.682 εκπαιδευόμενοι, από τους οποίους 10.968 ήταν από τα Δωδεκάνησα και 2.714 από τις Κυκλάδες, προερχόμενοι σχεδόν από το σύνολο των νησιών της Περιφέρειας.

Το ΚΕΚ προετοιμαζόμενο για τις νέες δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις για την περίοδο Νοέμβριου 2021-Απρίλιου 2022 οι οποίες πραγματοποιούνται στα πλαίσια των έργων «Δράσεις, ενημέρωσης, επιμόρφωσης και κατάρτισης στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες», με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καλεί όλους όσοι ενδιαφέρονται να  παρακολουθήσουν κάποια από τα νέα προγράμματα, να δηλώσουν έγκαιρα την επιθυμία τους και να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους, με μέγιστο αριθμό δηλώσεων τα τρία σεμινάρια ανά κύκλο εκπαίδευσης.

Η έναρξη εγγραφών θα γίνει από τις 24/11/2021 στην ιστοσελίδα του ΚΕΚ  www.kek-gennimatas.gr, στην οποία έχει αναρτηθεί η λίστα των προγραμμάτων που θα ξεκινήσουν άμεσα.

Οι θεματικές κατηγορίες των προγραμμάτων είναι πολλές και ενδιαφέρουσες.

Νέα σεμινάρια θα προστεθούν στη λίστα όσων αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας, καθώς αυτή είναι δυναμική και θα ανανεώνεται διαρκώς.

 • ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ (ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΤΑΛΙΚΑ,  ΤΟΥΡΚΙΚΑ, ΑΡΑΒΙΚΑ) ΕΣΤΙΑΣΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΑ
 • ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ
 • ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜARKETING & SOCIAL MEDIA ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ
 • ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
 • ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
 • MARKETING & ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – ΠΩΛΗΣΕΙΣ – ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ
 • Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ, ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΤΟΥ ΒΟΤΣΑΛΩΤΟΥ
 • ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ – ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ – ΟΝΥΧΟΠΛΑΣΤΙΚΗ  – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
 • ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ-ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
 • ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Γ΄ ΗΛΙΚΙΑΣ
 • ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ- ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ
 • ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
 • ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ
 • ΟΡΟΦΟΚΟΜΙΑ
 • ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
 • ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ
 • ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ
 • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
 • ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
 • ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ COVID
 • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

“Δυναμικό είναι και το μητρώο των εκπαιδευτών και εκπαιδευτριών του ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. Επιθυμία και στόχος μας είναι να αξιοποιούνται κάθε χρόνο και νέοι εκπαιδευτές και εκπαιδεύτριες από όλα τα νησιά, ενισχύοντας το ανθρώπινο δυναμικό του τόπου μας και για το λόγο αυτό το μητρώο του ΚΕΚ παραμένει διαρκώς ανοικτό για νέες εγγραφές.” υπογράμμισε η κα Μανωλάκη και πρόσθεσε:

“Είμαστε προσανατολισμένοι στο να ενισχύουμε τις συνεργασίες μας με τοπικούς φορείς ή να δημιουργούμε νέες, να συμμετέχουμε σε ερευνητικά προγράμματα, εμπλουτίζοντας το πλαίσιο και τη στόχευση των δράσεων μας. Η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, το Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου, του Σπιτιού της Ευρώπης και της Προξενικής Αρχής της Γαλλίας έχει στόχο την υλοποίησης καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων και ημερίδων.”

“Από τη δική μου την πλευρά θα ήθελα να υπερτονίσω ότι στο πλαίσιο της χαρτογράφησης των εκπαιδευτικών αναγκών – μέσω διαλόγου με τους επάρχους, τους δημάρχους όλων των νησιών, συλλόγων και εθελοντικών ομάδων – ενισχύεται η δικτύωση ανθρώπων και φορέων. Μέσα από αυτή δικτύωση προκύπτουν νέες ιδέες και νέες συνεργασίες και κατά αυτόν τον τρόπο, την τρέχουσα περίοδο σκοπεύουμε να συνδιοργανώσουμε καινοτόμες δράσεις για την προώθηση του εθελοντισμού, της πολιτικής προστασίας, της πράσινης ανάπτυξης, της οικολογίας” δήλωσε απ’ την πλευρά του ο κος Χρήστος Ευστρατίου χωρικός αντιπεριφερειάρχης.

Τέλος ο κος  Αθανάσιος Βυρίνης, αντιδήμαρχος τουρισμού Δήμου Ρόδου υπογράμμισε ότι τις τελευταίες δεκαετίες παρατηρείται πλέον σε μεγαλύτερα ποσοστά η επαγγελματική κινητικότητα εργαζομένων είτε για λόγους εύρεσης νέας ή καλύτερης θέσης εργασίας είτε γιατί κάποια επαγγέλματα πλέον εξαφανίζονται από την αγορά εργασίας.

Οι συνθήκες στην αγορά εργασίας αλλάζουν ραγδαία, η εξέλιξη της τεχνολογίας επιφέρει έντονες μεταβολές  και ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός καλείται να παρακολουθεί τις εξελίξεις αυτές προκειμένου να παραμείνει απασχολήσιμος.