Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου : Έκτακτη ανακοίνωση  για το τι θα ισχύει στο ωράριο των καταστημάτων
Ρόδος

Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου : Έκτακτη ανακοίνωση  για το τι θα ισχύει στο ωράριο των καταστημάτων

Έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου, αναφορικά με το ωράριο που θα ισχύσει στα καταστήματα.

 

“Σε συνέχεια της χθεσινής μας ανακοίνωσης σχετικά με την αλλαγή της ώρας έναρξης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, από τις 9πμ στις 10πμ, σας ενημερώνουμε ότι εκδόθηκε το ΦΕΚ Τεύχος B’ 5401/20.11.2021 που αναφέρει :

Στην Περιφέρεια Αττικής, πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, καθώς και στους Δήμους Πατρέων, Ηρακλείου Κρήτης, Λάρισας, Βόλου, Ιωαννιτών, Τρικκαίων, Χαλκίδας, Σερρών, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Κατερίνης, Αγρινίου, Καλαμάτας, Καβάλας, Χανίων, Λαμίας, Κομοτηνής, Ρόδου, Δράμας, Βέροιας και Κοζάνης, για τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή έναρξη λειτουργίας στις 10:00 και δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου έως τις 21:00.

Ως εκ τούτου η αλλαγή της ώρας έναρξης λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων καθίσταται υποχρεωτική και το προτεινόμενο χειμερινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων ωράριο από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου έως και την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου διαμορφώνεται ως εξής .


Δευτέρα 10:00 έως 18:00


Τρίτη 10:00 έως 21:00


Τετάρτη 10:00 έως 18:00


Πέμπτη 10:00 έως 21:00


Παρασκευή 10:00 έως 21:00


Σαββάτο 10:00 έως 18:00


Κυριακή & Αργίες Κλειστά


Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι εξακολουθούν να ισχύουν τα κάτωθι μέτρα για την αποτροπή της διάδοσης της Covid19

1. H τήρηση αποστάσεων στα καταστήματα παραμένει στο 1,5 μέτρο μεταξύ των ατόμων και 1 άτομο ανά 2 τ.μ. Στα καταστήματα τροφίμων και στα σούπερ μάρκετ η αναλογία αυτή είναι 1 άτομο ανά 9 τ.μ.

2. Εξακολουθεί να υφίσταται η υποχρέωση ανάρτησης με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο στην βιτρίνα των κανόνων λειτουργίας και του μέγιστου αριθμού ατόμων, που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του χώρου.

3. Οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο στο κατάστημα [α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, [β] πιστοποιητικού νόσησης ή [γ] βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (PCR ή rapid test). Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών μπορούν εναλλακτικά να προσκομίζουν αρνητικό self-test. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι επιχειρηματίες πρέπει να προχωρούν σε έλεγχο ταυτοπροσωπίας του πελάτη.

4. Εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση όσων εργαζομένων δεν έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει, να προσκομίσουν υποχρεωτικά PCR ή rapid τεστ 2 φορές την εβδομάδα, με χρονική απόσταση μεταξύ των δύο ελέγχων τις δύο ημέρες, δηλαδή πρέπει να μεσολαβούν μεταξύ τους 48 ώρες. Τα ως άνω τεστ γίνονται με έξοδα των εργαζομένων και είναι αυτοτελή, χωρίς να συνυπολογίζονται σε αυτά οι διαγνωστικοί έλεγχοι που διενεργούνται και πληρώνονται από τον εργοδότη. Συστήνουμε και πάλι τα ίδια τεστ να πραγματοποιούν και οι αυτοαπασχολούμενοι επιχειρηματίες καθώς και οι εργοδότες που δεν έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει κατά το τελευταίο εξάμηνο.

5. Επιτρέπεται πλέον η πώληση και από τα καταστήματα λιανικής πώλησης καλλυντικών προϊόντων επαγγελματικής χρήσης εφόσον αφορά σε ένα ή δύο τεμάχια προϊόντων ανά κωδικό είδους και ανά πελάτη.

 

Εκ του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου