Πένθος στον ΙΣΡ: Απεβίωσε ο ιατρός Γεώργιος Σώζος, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος
Ρόδος

Πένθος στον ΙΣΡ: Απεβίωσε ο ιατρός Γεώργιος Σώζος, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου πενθεί για την απώλεια του Ιατρού Γεώργιου Σώζου του Αθανασίου, Μαιευτήρα -Γυναικολόγου, ο οποίος απεβίωσε αιφνίδια στη Ρόδο, σε ηλικία 64 ετών.

Ο αείμνηστος Ιατρός ήταν ένας εξαίρετος επιστήμονας, που διακρινόταν για το ήθος και την ευπρέπεια του. Η ακεραιότητα του, η εργατικότητα, η απλότητα και η αξιοπιστία ήταν τα βασικά στοιχεία που τον χαρακτήριζαν και όπως ήταν αναμενόμενο η αναπάντεχη είδηση του θανάτου του, σκόρπισε απέραντη θλίψη σε όλους εμάς τους συναδέλφους του, καθώς και σε όλους όσους τον γνώριζαν.

Διακρινόταν επίσης, για τις ιδιαίτερες αρετές του καθώς ήταν απλός και πράος. Άνθρωπος ήπιων τόνων και χαμογελαστός, με διάθεση προσφοράς, αφήνοντας μνήμη αγαθή σε όσους τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του.

Ο Γεώργιος Σώζος του Αθανασίου και της Ελένης γεννήθηκε το 1957 στην Ίμβρο.

Απέκτησε το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία έλαβε από το Τμήμα Υγιεινής της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης την άδεια ασκήσεως του Ιατρικού Επαγγέλματος.

Το διάστημα 1995 – 2001 υπηρέτησε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου σε διάφορα τμήματα, όπως στο τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ), στην Α’ Χειρουργική και στην Γυναικολογική – Μαιευτική κλινική.

Ολοκλήρωσε την ειδικότητα του Χειρουργού Μαιευτήρα – Γυναικολόγου και απέκτησε από τη Νομαρχία Πειραιώς την ειδικότητα της Μαιευτικής-Γυναικολογίας στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων».

Εκπλήρωσε την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου στο Π.Π.Ι. στην Σύμη.

Ο αείμνηστος διατηρούσε ιδιωτικό Μαιευτικό – Γυναικολογικό ιατρείο στη Ρόδο επί της οδού Γ. Γρίβα 89 και υπήρξε συνεργάτης της Γενικής κλινικής Δωδεκανήσου «Euromedica».

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Ι.Σ.Ρ. εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Ιατρού και στον αδελφό του Δημοσθένη Σώζο οδοντίατρο.

Όλοι εμείς οι συνάδελφοι του, θα τον θυμόμαστε παντοτινά.

Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στη θλιβερή αναγγελία θανάτου

του Γεώργιου Σώζου Μαιευτήρα-Γυναικολόγου Μέλους του Ι.Σ.Ρ.

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου αποφάσισε :

1. Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δ.Σ. στην Εξόδιο Ακολουθία.

2. Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

3. Να κατατεθεί στον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με καρκίνο “Φλόγα Ρόδου” το ποσό των 200,00 ευρώ στη μνήμη του μεταστάντα.

4. Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον ιστότοπο του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου και στον τοπικό τύπο.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας

 

Ηλίας Ι. Τσέρκης               Μιχαήλ Ν. Βολονάκης