Ρόδος: Μαθητής δημοτικού έχει να εμφανιστεί 2 χρόνια στο σχολείο Οι γονείς του είναι αρνητές
Ρόδος

Ρόδος: Μαθητής δημοτικού έχει να εμφανιστεί 2 χρόνια στο σχολείο Οι γονείς του είναι αρνητές

Αρνητές γονείς… παιδεύουσι τέκνα  Μαθητές «εξαφανίζονται» από τα σχολεία και «χάνουν» τη χρονιά τους

Ακόμη και με αφαίρεση γονικής μέριμνας κινδυνεύουν οι γονείς – αρνητές.
Η περίπτωση των Σερρών, όπου μία οικογένεια δεν στέλνει τα παιδιά της στο σχολείο αντιδρώντας στα υγειονομικά μέτρα, φαίνεται πως δεν είναι η μοναδική.
Ένας μαθητής στη Ρόδο  έχει να μπει σε σχολική αίθουσα δύο χρόνια.

Άλλο ένα περιστατικό μαθητή, ο οποίος δεν πηγαίνει στο σχολείο λόγω των αρνητών γονιών του έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά από τη Ρόδο .

Την αποκάλυψη έκανε ο διευθυντής του 2ου δημοτικού σχολείου του νησιού, Μ. Βιτζηλαίος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Πρόκειται για έναν μαθητή της δευτέρας δημοτικού, ο οποίος δεν προσήλθε καθόλου φέτος στο σχολείο, όπως και πέρυσι όταν βρισκόταν στην πρώτη δημοτικού.

Για το γεγονός αυτό, όπως υποστήριξε ο διευθυντής, ευθύνονται οι γονείς του παιδιού, οι οποίοι είναι αρνητές της μάσκας. «Αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στο παιδάκι, που δεν έχει δει ακόμα σχολείο», τόνισε μεταξύ άλλων.

Με αφορμή το περιστατικό, η Νίκη Κεραμέως σχολίασε πως οι διατάξεις είναι ξεκάθαρες και πως προφανώς η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική. «Γι’ αυτό τον λόγο η εισαγγελία επιλαμβάνεται με αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε η ίδια.

Μάλιστα η Υπουργός επικαλέστηκε και την περίπτωση των Σερρών, όπου και διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για τους γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο, με τον κίνδυνο μάλιστα απώλειας της γονικής μέριμνας.

skai.gr