Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Γέφυρα Κρεμαστής
Περιφέρεια

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γέφυρα Κρεμαστής

Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια υλοποίησης του έργου: «Βελτίωση επαρχιακής οδού 81Α02 επί της γέφυρας Κρεμαστής Ν.Ρόδου.» πρόκειται να εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή εκτέλεσης του.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 στις 10.00 π.μ..
Η ρύθμιση της κυκλοφορίας θα διεξάγεται μέσω παράκαμψης ως εξής:
α) Τα οχήματα που θα κινούνται επί της επαρχιακής οδού Ρόδου-Καμείρου με κατεύθυνση από Ρόδο προς Αεροδρόμιο θα παρακάμπτονται μέσα από τον οικισμό της Κρεμαστής.
Συγκεκριμένα στο ισόπεδο τρισκελή κόμβο στην πλατεία του χωριού, η κυκλοφορία θα διοχετεύεται αριστερά στην επαρχιακή οδό Κρεμαστή-Μαριτσά (οδό Ικάρων), ενώ η ευθεία κίνηση θα επιτρέπεται μόνο στους μόνιμους κατοίκους της Κρεμαστής και σε όσους θα εξυπηρετούνται από καταστήματα που θα βρίσκονται στο υπόλοιπο τμήμα της οδού μέχρι τη γέφυρα της Κρεμαστής.
Τα οχήματα θα συνεχίζουν να κινούνται επί της επαρχιακής οδού Κρεμαστής – Μαριτσών μέχρι τον ισόπεδο σηματοδοτούμενο τετρασκελή κόμβο με την Νέα Εθνική Οδό Τσαΐρι – Αεροδρόμιο.
Στη συνέχεια θα στρέφουν δεξιά επί της Νέας Εθνικής Οδού Τσαΐρι – Αεροδρόμιο με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο, όπου θα εισέρχονται πλέον εκ νέου στην επαρχιακή οδό Ρόδου-Καμείρου.
β) Τα οχήματα που θα κινούνται επί της επαρχιακής οδού Ρόδου-Καμείρου με κατεύθυνση από Αεροδρόμιο προς Ρόδο θα παρακάμπτονται από τον ισόπεδο σηματοδοτούμενο τετρασκελή κόμβο της επαρχιακής οδού Ρόδου-Καμείρου με την Νέα Εθνική Οδό Τσαΐρι – Αεροδρόμιο.
Συγκεκριμένα η ευθεία κίνηση θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν ιδιοκτησίες ή θα εξυπηρετούνται από καταστήματα που θα βρίσκονται στο υπόλοιπο τμήμα της οδού μέχρι τη γέφυρα της Κρεμαστής.
Τα οχήματα θα συνεχίζουν να κινούνται επί της Νέας Εθνικής Οδού Τσαΐρι – Αεροδρόμιο μέχρι τον ισόπεδο σηματοδοτούμενο τετρασκελή κόμβο με την επαρχιακή οδό Μαριτσών – Κρεμαστής.
Στη συνέχεια θα στρέφουν αριστερά επί της επαρχιακής οδού Μαριτσών – Κρεμαστής μέχρι τη διασταύρωσή της με την επαρχιακή οδό Ρόδου-Καμείρου εντός του οικισμού της Κρεμαστής (στην πλατεία του χωριού).
Σημειώνεται ότι στην διασταύρωση αυτή, προτεραιότητα θα έχουν τα οχήματα που κινούνται προς το Αεροδρόμιο, ενώ θα υπάρχει σήμανση υποχρεωτικής διακοπής πορείας (STOP) στο ρεύμα κυκλοφορίας από οικισμό Κρεμαστής προς Ρόδο.
Παρακαλούνται οι κάτοικοι και οι διερχόμενοι από την περιοχή εκτέλεσης των εργασιών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους. Οι οδηγοί οφείλουν να επιδεικνύουν την πρέπουσα προσοχή και να υπακούουν στις σηματοδοτήσεις, καθώς και σε τυχόν υποδείξεις της Τροχαίας και του προσωπικού ασφαλείας.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας και ευελπιστούμε στην συμπαράσταση όλων για την ομαλή και γρήγορη ολοκλήρωση των εργασιών.
Το Γραφείο Τύπου