Regional Media Awards 2021 : Το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών αναδεικνύει ολόκληρη την Περιφέρεια τη μεγάλη νικήτρια των βραβείων!
Ελλάδα

Regional Media Awards 2021 : Το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών αναδεικνύει ολόκληρη την Περιφέρεια τη μεγάλη νικήτρια των βραβείων! (Φωτο-video)

Επιβραβεύοντας την τοπική, έγκυρη ενημέρωση

Μαζί με τους μεγάλους βραβευθέντες των Regional Media Awards 2021, νικήτρια αναδεικνύεται ολόκληρη η Περιφέρεια, με το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών της.

Πραγματοποιήθηκε χθες, 8 Νοεμβρίου 2021  στο Radisson Blu Park, η τελετή απονομής των Regional Media Awards 2021, των βραβείων για τα πιο καινοτόμα Περιφερειακά και Τοπικά Μέσα που διοργάνωσε η BOUSSIAS.

Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικού διαλείμματος λόγω της πανδημίας, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Regional Media Awards, που διοργανώθηκαν για πέμπτη χρονιά από τη Boussias Communications με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τα Περιφερειακά και Τοπικά Μέσα. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, που όπως ήταν φυσικό έγινε αποδέκτης πολλών αιτημάτων από τους εκπροσώπους των περιφερειακών μέσων.

 

Regional Media Awards 2021

Το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών αναδεικνύει ολόκληρη την Περιφέρεια τη μεγάλη νικήτρια των βραβείων!

Τις κορυφαίες διακρίσεις της χρονιάς απέσπασαν:

  • Regional Press of the Year, η Εφημερίδα “Ο Χρόνος”

  • Regional Radio Station of the Year, το MAX 100,2 XANIA

  • Regional TV Channel of the Year, το IONIAN TV και το STAR Κεντρικής Ελλάδας

  • Regional Digital Medium of the Year, τοgr

Αντίστοιχα, Gold awards απέσπασαν: Ο Ευρυτανικός Παλμός, grtraveller free press, inTOWN Chania Free Press Magazine, xtypos.gr, Καλοκαίρι Στο Νότο – Be A Platsourista, Ρυθμός Λάρισας 98,8, Venus FM 105,1, ENA Channel, ENA Channel – VIDEOTEX, Istros Production και Cyclades24

Τις υποψηφιότητες αξιολόγησε Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από 23 καταξιωμένα στελέχη, υπό την προεδρία της Δημοσιογράφου και Πρόεδρου της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, Σάγιας Τσαουσίδου.

Στην Τελετή Απονομής παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, αναγνωρίζοντας τόσο τη συμβολή του θεσμού των Regional Media Awards, όσο και τα προβλήματα, προκλήσεις και αιτήματα, θεσμικά και οικονομικά, των Περιφερειακών Μέσων.

Η Πρόεδρος των Regional Media Awards δήλωσε σχετικά: «Ο περιφερειακός Τύπος πρέπει να στηριχθεί. Η τοπική εφημερίδα όπως και τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ήταν, είναι και θα είναι προτεραιότητα για τους κατοίκους της περιφέρειας.

Θα πρέπει λοιπόν να ασχοληθούμε περισσότερο με την ενίσχυσή τους προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν. Στην σημερινή εποχή που όλα μα όλα περνάνε μέσα από το διαδίκτυο, οι δημοσιογράφοι –οι περισσότεροι και ιδιοκτήτες των Μέσων αυτών- προσπαθούν με νύχια και με δόντια να συντηρηθούν με τις όποιες καταχωρήσεις φιλοξενούν στα φύλα τους.

Η τοπική κοινωνία θέλει και ενδιαφέρεται να μάθει για το τι συμβαίνει στην περιοχή της και όχι στην κεντρική πολιτική σκηνή. Διαβάζει τον τοπικό τύπο, ακούει το τοπικό ραδιόφωνο και αναζητά τις ιστοσελίδες που ασχολούνται με την περιοχή τους. Αυτά τα νέα τους ενδιαφέρουν.

Αυτά που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους και θα αναβαθμίσουν το επίπεδο της ζωής τους. Ένας νέος δρόμος, μία παλιά γέφυρα που συντηρήθηκε, τα έργα αναβάθμισης του αρδευτικού δικτύου είναι μερικά από αυτά που θέλουν να γνωρίζουν και αναζητούν.  

 

Τα βραβεία για τον περιφερειακό τύπο είναι η ελάχιστη επιβράβευση για το έργο που επιτελούν, ενημερώνοντας καθημερινά και με τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας τους πολίτες. Με σεβασμό στην αλήθεια και στην ανεξαρτησία των ΜΜΕ, τα τοπικά Μέσα υπηρετούν πιστά την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση. 

Η στήριξή τους από την επίσημη Πολιτεία είναι επιβεβλημένη και η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, της οποίας έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος, δίνει μάχη για να το πετύχει. Πιστεύουμε στην προσπάθεια των συναδέλφων μας και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε στον δύσκολο και καθημερινό αγώνα επιβίωσης των ΜΜΕ που υπηρετούν.

 Συγχαρητήρια και στην εταιρεία Boussias που διοργανώνει με επιτυχία αυτά και άλλα πολλά βραβεία δίνοντας αξία στην προσπάθεια των ανθρώπων που αξίζει να τιμηθούν».

 

Στο website των βραβείων www.regionalmediaawards.gr θα δείτε τον πίνακα με τους νικητές καθώς και φωτογραφικό υλικό από την απονομή.