Ρόδος

Β.Κικίλιας : «Προσδοκώ μία εξαιρετική σεζόν την επόμενη χρονιά» ανέφερε στις επαφές του με φορείς του τουρισμού στη Ρόδο

Την επιδίωξη του υπουργείου Τουρισμού να μετατραπεί ολόκληρη η χώρα σε τουριστικό προορισμό 12 μηνών», κάτι που «θα φέρει νέες θέσεις εργασίας και θα οδηγήσει σε αύξηση του ΑΕΠ» επισήμανε ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας από τη Ρόδο.

Ο υπουργός Τουρισμού είχε διαδοχικές συσκέψεις εργασίας με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, τον Εμπορικό Σύλλογο Ρόδου, την Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, το Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου και του Πανδωδεκανησιακού Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων στα γραφεία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, καθώς και με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου στα γραφεία της Ένωσης.

«Μόνο με στρατηγική, ομαδική προσπάθεια και σκληρή δουλειά, μπορούμε να δούμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στον ελληνικό τουρισμό» ανέφερε κατά τις επαφές του. Ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως προσδοκά μία εξαιρετική σεζόν την επόμενη χρονιά. «Αλλά αυτή δεν θα έρθει από μόνη της. Θα έρθει με στρατηγική, με κόπο, με προσπάθεια και θα έχει να δώσει πίσω στη μικρή, στη μεσαία και στη μεγάλη ελληνική επιχείρηση, στον Έλληνα επιχειρηματία, στους επαγγελματίες του τουρισμού, αυτό που τους αξίζει και πρέπει να πάρουν από αυτή την πολύ επιτυχή πορεία» τόνισε.

Ειδικότερα, στη σύσκεψη με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, ο κ. Κικίλιας ζήτησε από τους ξενοδόχους να είναι έτοιμοι από το Μάρτιο του 2022 και έθεσε ως στόχο «να δημιουργήσουμε περιεχόμενο στην τουριστική εμπειρία, έτσι ώστε να μετατραπεί η Ρόδος, αλλά και ολόκληρη η χώρα σε τουριστικό προορισμό 12 μηνών», κάτι που όπως τόνισε «θα φέρει νέες, ποιοτικές και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας και θα οδηγήσει σε αύξηση του ΑΕΠ».

Χαρακτήρισε ακόμη ως «πολύ σημαντικό εργαλείο τα 320 εκατομμύρια ευρώ του RRF που είναι στη διάθεση του υπουργείου Τουρισμού για υποδομές, για εκπαίδευση των εργαζομένων στον τουρισμό, για ενίσχυση της πράσινης επιχειρηματικότητας, για ψηφιακή αναβάθμιση και για στήριξη των κλάδων του τουρισμού».

«Θα συνεργαστούμε όλοι μαζί και δεν πρόκειται να το αφήσουμε να πάει χαμένο», κατέληξε.