Θέμα ημερών η έκδοση προεδρικού διατάγματος για το Συμιακό γαριδάκι
Περιφέρεια

Θέμα ημερών η έκδοση προεδρικού διατάγματος για το Συμιακό γαριδάκι

Οι προσπάθειες δύο και πλέον χρόνων της Περιφερειακής Αρχής για τον χρόνο αλιείας της γαρίδας( το Συμιακό γαριδάκι) καρποφόρησαν.
Το συμβούλιο Αλιείας υπερψήφισε την γνωμοδότηση για έκδοση Προεδρικού Διατάγματος μόνιμης ρύθμισης της αλιείας για το Συμιακό γαριδάκι.
Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του Συμβουλίου Αλιείας ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα επικοινώνησε τηλεφωνικά με την πρόεδρο του συμβουλίου και Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κα Χριστιάνα Καλογήρου και την ευχαρίστησε εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής και όλων των συμπατριωτών αλιέων, γιατί, όπως, της ανέφερε ήταν ένα δίκαιο αίτημα που με την σωστή εφαρμογή των κανόνων αλιείας θα ανεβάσει κατά πολύ το βιοτικό επίπεδο των αλιέων. Το προεδρικό διάταγμα αναμένεται να εκδοθεί σύντομα και η ισχύς του θα ξεκινήσει αμέσως.
Η κα Καλογήρου μετά την λήξη της συνεδρίασης έδωσε στη δημοσιότητα το εξής κείμενο:
“Σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Αλιείας που έχω την τιμή να προεδρεύω και στο οποίο συμμετέχουν στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε., του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνιάτρων και του Πανελληνίου Συλλόγου Ιχθυολόγων.
Στη συνεδρίαση υπερψηφίστηκε η γνωμοδότηση έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος μόνιμης ρύθμισης της αλιείας για το Συμιακό γαριδάκι. Ικανοποιείται έτσι ένα διαχρονικό αίτημα των αλιέων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου και των επαγγελματικών φορέων της περιοχής.
Το Συμιακό γαριδάκι αποτελεί παραδοσιακό, νοστιμότατο έδεσμα της περιοχής και σημαντική πηγή εισοδήματος για τους αλιείς.
Είμαστε δίπλα στους κατοίκους των ακριτικών μας νησιών. Σταθερά στηρίζουμε την τοπική γαστρονομία και τα παραδοσιακά προϊόντα του πρωτογενούς τομέα που συνδέονται με αυτήν”
Το Γραφείο Τύπου