Ένωση Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου : Ανακοίνωση σχετικά με δημοσιεύματα για το Αστυνομικό Τμήμα Νότιας Ρόδου
Αστυνομικό

Ένωση Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου : Ανακοίνωση σχετικά με δημοσιεύματα για το Αστυνομικό Τμήμα Νότιας Ρόδου

Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε θέμα που απασχολεί την περιοχή της νότιας Ρόδου, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας πραγματοποίησε σήμερα 16 Οκτωβρίου 2021 διαδοχικές επισκέψεις στη Διεύθυνση Αστυνομίας Α’ Δωδεκανήσου και το Αστυνομικό Τμήμα Νότιας Ρόδου.

Κατά τις συναντήσεις με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Μιχαήλ ΚΑΛΗΩΡΑΚΗ και τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Νότιας Ρόδου Υπαστυνόμο Β’ κ. Χρήστο ΒΑΡΔΑΤΣΙΚΟ, συζητήθηκε το εν λόγω θέμα, καθώς και γενικότερα τα αντικείμενα αστυνομικής φύσης που απασχολούν την περιοχή ευθύνης του παραπάνω Τμήματος.

Το Αστυνομικό Τμήμα Νότιας Ρόδου εφαρμόζει ένα πρότυπο σύγχρονο σύστημα αστυνόμευσης με σχεδιασμό που αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο στοιχείο (ανθρώπινο δυναμικό, υλικά μέσα – εξοπλισμό, δεδομένα περιοχής) έχοντας αποτέλεσμα την αυξημένη αστυνομική παρουσία και ανταπόκριση, την καταγραφή ελάχιστων περιστατικών παραβατικότητας, μειωμένων τροχαίων ατυχημάτων και μηδενικών παραπόνων πολιτών.

Ως Ένωση Αξιωματικών διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι, οποιαδήποτε αόριστη και αβάσιμη αμφισβήτηση εμμέσως ή αμέσως του ήθους, του επαγγελματισμού και της ακεραιότητας του χαρακτήρα των Διοικητών, Αξιωματικών και Ανθυπαστυνόμων μελών μας θα μας βρει απέναντι. Ενώ σε τυχόν απειλές, εκφοβισμούς, προσβλητικές ενέργειες και προσπάθειες επίρριψης ευθυνών στο εξής θα ενημερώνεται ο νομικός μας σύμβουλος κ. Εμμανουήλ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ με εντολή να ενεργήσει ανάλογα.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αναστάσιος Ι. ΖΗΦΟΣ

Αστυν. Υποδ/ντής

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Πέτρος Β. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

Αστυνόμος Α’