Στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Ρόδου  για το ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε.
Δήμος

Στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Ρόδου  για το ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε.

 Mε ανάρτηση του o Δήμαρχος  Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης επισημαίνει τα εξής :

Στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη και που έχει στο επίκεντρο τον μετασχηματισμό της Αυτοδιοίκησης, συμφωνήσαμε ο νησιωτικός χώρος του Νοτίου Αιγαίου πρέπει να είναι, στο επίκεντρο της προσοχής. Δεν ζητάμε χάρη. Για αναγκαιότητα, της ίδιας της χώρας, πρόκειται.
Είναι ώρα αποφάσεων, είναι ώρα δράσεων, είναι ώρα να αποδείξουμε, πως αυτή η νέα Ελλάδα, που μας αξίζει, μπορεί επιτέλους να βάζει, σωστές προτεραιότητες, και να πετυχαίνει, σημαντικούς στόχους.
Στόχους όπως:
-Η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ κατά 30%, που ίσχυε στα νησιά μας, και είχαν καταργηθεί, στα πλαίσια των μνημονίων.
-Η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού, στους Νησιώτικους Δήμους, και την Περιφέρεια μας, για την αντιμετώπιση του προβλήματος, της χρόνιας υποστελέχωσης τους.
-Η αλλαγή του συστήματος κατανομής των Κ.Α.Π., στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της Νησιωτικής Ελλάδας. Βιώνουμε καθημερινά στο πετσί μας, τις Αρνητικές Πλευρές της Νησιωτικότητας.
Το αυξημένο, κατά τουλάχιστον +50% κόστος ζωής, εξ αιτίας των ακριβών μεταφορικών ναύλων, και επιβατών, και εμπορευμάτων. Των ελλείψεων σε δομές υγείας, πρόνοιας, και παιδείας, σε σχέση, με τα μεγάλα αστικά κέντρα. Τη μεγάλη απόσταση, από τα Διοικητικά Κέντρα.
Δεν πρόκειται για τοπικά αιτήματα. Είναι αναγκαίες δράσεις, μιας σοβαρής, Εθνικής Στρατηγικής, για την Ελλάδα του Αύριο.