To Καστελλόριζο “γέμισε” αεροπλάνα Υποδοχή 11 αεροσκαφών
Ρόδος

To Καστελλόριζο “γέμισε” αεροπλάνα Υποδοχή 11 αεροσκαφών (pics)

Στον Δημοτικό Αερολιμένα Καστελλόριζου έφτασαν στις 5 Οκτωβρίου τα αεροπλάνα που συμμετείχαν στο European Cirrus Rally 2021, όπου πραγματοποιήθηκε καλωσόρισμα από τους Τοπικούς Φορείς, την Πανελλήνια Ένωση Πιλότων και τον διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), Γεώργιο Δριτσάκο.

Στο πλαίσιο του European Cirrus Rally 2021, που έχει σαν στόχο την διάδοση και ανάπτυξη του αεροπορικού τουρισμού στην Ελλάδα, 11 αεροσκάφη τύπου Cirrus SR22 από όλη την Ευρώπη και τα πληρώματά τους αφίχθησαν στη χώρα και συγκεκριμένα στα Ιωάννινα, την Σύρο και το Καστελόριζο.

Με αφορμή την εκδήλωση άναψαν και πάλι μετά από πολλά χρόνια τα φώτα στο ακριτικό αεροδρόμιο του Καστελλόριζου κατά την διάρκεια της νύχτας και η πίστα ήταν ορατή ακόμα και από διερχόμενα αεροπλάνα.

 

 

Η επιλογή του Καστελλόριζου ήταν ιδέα του Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Γιώργου Δριτσάκου, ο οποίος μάλιστα παραβρέθηκε στο νησί για την επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Οι διοργανωτές έτσι και αλλιώς θα έφταναν μέχρι την Ρόδο αλλά τελικά το μικρό αεροδρόμιο του Καστελλόριζου ήταν ο τελικός προορισμός.

Να σημειωθεί οτι το αεροδρόμιο έχει ένα διάδρομο που φτάνει τα 800 μέτρα και εξυπηρετεί πτήσεις μόνο από Ρόδο.

Πλέον η ΥΠΑ προσανατολίζεται στο να μεγαλώσει και άλλο τον τον αεροδιάδρομο ενώ σε δεύτερο χρόνο μπορεί να αυξηθούν και οι πτήσεις.

 

Να σημειωθεί ότι, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.