Συναντήσεις και επαφές του Προέδρου του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης, Σέργιου Αϊβάζη
Δήμος

Συναντήσεις και επαφές του Προέδρου του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης, Σέργιου Αϊβάζη

Πλούσιο ήταν το πρόγραμμα του νέου Προέδρου του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου, Σέργιου Αϊβάζη την πρώτη εβδομάδα μετά τον ορισμό του.

Την Τρίτη 5 Οκτωβρίου ο κύριος Αϊβάζης συνάντησε την Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΚΕΚ Γεννηματάς κ. Βάνα Μανωλάκη στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ενημέρωσης Επιμόρφωσης και Κατάρτισης», όπου από κοινού διοργανώνονται νέα σεμινάρια σε θεματικές σχετικές με τον πολιτισμό και τις τέχνες, και τα οποία έρχονται ως φυσική συνέχεια της προϋπάρχουσας επιτυχούς συνεργασίας των δύο φορέων.

Υπό το πρίσμα της ενίσχυσης αυτής της συνεργασίας, συζητήθηκαν οι νέες θεματικές σεμιναρίων όπως χαρακτική, γλυπτική, καθώς και η επανάληψη των σεμιναρίων που είχαν μεγάλη απήχηση, στα θεματικά πεδία της Νεοελληνικής τέχνης, της τοπικής λαογραφίας καθώς και παραδοσιακών τεχνών, όπως ψηφιδωτό, ξυλογλυπτική, κ.α.

 

Στη συνέχεια, η κα Μανωλάκη και ο κ. Αϊβάζης συναντήθηκαν με την φωτογράφο κα Χρυσάνθου Ηρώ, υπεύθυνη διοργάνωσης του 2ου Φωτογραφικού Φεστιβάλ Νοτίου Αιγαίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 16-24 Οκτωβρίου, στην Νέα Πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου και όπου στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονται εκπαιδευόμενοι από τα σεμινάρια φωτογραφίας που διοργάνωσε το Περιφερειακό ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ.

 

Κατόπιν, την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του νέου Δ.Σ του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου. Στην συνάντηση προσκλήθηκαν τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη προκειμένου να ενημερωθούν για τους σκοπούς του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου καθώς και οι σημαντικές παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα προκειμένου το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης να είναι ασφαλές, λειτουργικό και σύγχρονο.

Μετά την ενημέρωση ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Νεστοριδείου Μελάθρου. Το νέο Δ.Σ. επισκέφθηκε την έκθεση στο ισόγειο με τίτλο “Βιογραφία”, την επανέκθεση έργων από την μόνιμη συλλογή στον 1ό όροφο και την έκθεση της δωρεάς των 113 έργων του Βάλια Σεμερτζίδη που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο. Κατόπιν, τα μέλη του Δ.Σ. επισκέφτηκαν την έκθεση «Ήρωες του ‘21» που παρουσιάζεται στη Νέα Πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου καθώς και την έκθεση ποδηλάτων της Historica.

Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου ο κύριος Σέργιος Αϊβάζης συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανο Ι. Δράκο προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο των μελετών επέκτασης της Δημοτικής Πινακοθήκης Ρόδου στο ισόγειο του κτιριακού συγκροτήματος. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, με πνεύμα συνεργασίας με στόχο την ανάδειξη του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου. Το ίδιο βράδυ ο κύριος Αϊβάζης παραβρέθηκε στα εγκαίνια της 3ης Historica που πραγματοποιήθηκαν στην Νέα πτέρυγα του Νεστοριδείου Μελάθρου.