Ένωση Γονέων Μαθητών Ρόδου: Είμαστε δίπλα στους δασκάλους και καθηγητές των παιδιών μας
Ρόδος

Ένωση Γονέων Μαθητών Ρόδου: Είμαστε δίπλα στους δασκάλους και καθηγητές των παιδιών μας

 Η Ένωση Γονέων Μαθητών Ρόδου σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε επισημαίνει  :

Η Ένωση γονέων μαθητών Δήμου Ρόδου στηρίζει την πανελλαδική απεργία των εκπαιδευτικών στις 11 του Οκτώβρη και θα συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση που θα γίνει στη Ρόδο, τη Δευτέρα στις 12.00 στα γραφεία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου.

Εν μέσω ακόμα πανδημίας η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία σαν να μη συμβαίνει τίποτα, χωρίς να εφαρμόσει ούτε ένα από τα μέτρα που ζητάει το γονεϊκό κίνημα πανελλαδικά, με πρωτόκολλα επικίνδυνα για υπερμετάδοση και ρίχνοντας για άλλη μια φορά την ευθύνη σε γονείς και εκπαιδευτικούς για τη διατήρηση των σχολείων ανοιχτών με ασφάλεια. Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση δεν δίστασε να ψηφίσει σειρά αντιεκπαιδευτικών νόμων, με τελευταίο μέσα στο καλοκαίρι με τα σχολεία κλειστά.

Καλούμε κάθε Σύλλογο γονέων όλων των βαθμίδων στο νησί να συμμετέχει στον αγώνα αυτό. Κάθε γονιό που τον απασχολεί σε τι σχολείο πηγαίνει το παιδί του, τι γνώσεις κατακτά, αν μορφώνεται ή αν απλά αποκτά δεξιότητες, αν αναβαθμίζεται ή υποβαθμίζεται τελικά το εκπαιδευτικό σύστημα με τον νέο νόμο του Υπουργείου Παιδείας.

Το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου δεν αναβαθμίζει όπως λέει το εκπαιδευτικό σύστημα. Αντίθετα αποσυνδέει την πλήρη χρηματοδότηση των σχολείων από το κράτος, δημιουργεί ανισότητες ανάμεσα σε σχολεία, ανάμεσα δηλαδή σε μαθητές με το πολλαπλό βιβλίο, την αξιολόγηση και άλλα, θέλει τα σχολεία να λειτουργούν με οικονομικά κριτήρια, λες και είναι επιχειρήσεις!

Ιδιαίτερα για τους συλλόγους γονέων είναι αποκαλυπτικό το τι ρόλο θέλει το υπουργείο να παίζουν τελικά, αφού θέλει να βάλει τους γονείς στη διαδικασία να αναζητούν χορηγούς για να καλύπτονται βασικές υλικές ή άλλες ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Κι αυτό για να μη «πέσουν» στην αξιολόγηση, μια αξιολόγηση που καθόλου δεν ασχολείται με τη μόρφωση, την πνευματική καλλιέργεια και την ψυχική υγεία των μαθητών, αντίθετα ασχολείται με το πόσο συνδέεται το σχολείο με τις ανάγκες της αγοράς.

Εμείς όμως θέλουμε σχολεία που θα ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας, σχολεία που θα παρέχουν υψηλού επιπέδου μόρφωση αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους, σχολεία που δεν θα κατηγοριοποιούν τους μαθητές.

Ο νέος νόμος πρέπει να μείνει στα χαρτιά! Οι γονείς παλεύουμε οργανωμένα για το σχολείο που αξίζει στα παιδιά μας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/10 ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!