Eλλάς-Γαλλία Συμμαχία και στο Yachting
Ρόδος

Eλλάς-Γαλλία Συμμαχία και στο Yachting

Στις 05/10/2021 συνήφθη Μνημόνιο Συνεργασίας και Αδελφοποίησης μεταξύ του Aegean Yachting Festival & Grand Pavois La Rochelle και των εταιρειών διοργάνωσης αυτών BoatsAdvisor Hub&Events και GPO με σκοπό:

  • Την συνεργασία στην προώθηση και υποστήριξη της βιομηχανίας του Yachting στις περιοχές μας
  • Τη διαμόρφωση και ανάπτυξη στρατηγικής και πολιτικής επικοινωνίας με στόχο την ανάπτυξη τόσο των δύο Boat Shows στη βιομηχανία του Yachting όσο και των 2 προορισμών σε ανταγωνιστικούς, ελκυστικούς και συνεχώς αναπτυσσόμενους προορισμούς για τον θαλάσσιο τουρισμό κάθε χρόνο
  • Τον σχεδιασμό και την εφαρμογή αποτελεσματικών μεθόδων και δράσεων για την αναβάθμιση, προώθηση και ανάπτυξη του προϊόντος και εμπλουτισμού της εμπειρίας των επισκεπτών
  • Την αναβάθμιση του προϊόντος του θαλάσσιου τουρισμού στις χώρες μας μέσω της εφαρμογής ενός στρατηγικού σχεδίου για τη βιώσιμη ανάπτυξη, διαχείρισης και προώθησής τους
  • Την ενίσχυση & ανάπτυξη της επιχειρηματικής συνεργασίας σκαφών, εκθετών, εταιρειών μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας μέσω των φεστιβάλ και της συνεργασίας μας
  • Την αμοιβαία συμμετοχή στις 2 εκθέσεις, στις εκδηλώσεις και την διευκόλυνση εταιρειών από τις δύο χώρες στην συμμετοχή τους σε αυτές

 

Λίγα λόγια για την έκθεση Grand PavoisLa Rochelle

Η εν λόγω έκθεση διοργανώνεται σε εκθεσιακό εξωτερικό χώρο άνω των 100.000 τ.μ. και συγκαταλέγεται στις κορυφαίες εκθέσεις παγκοσμίως για ναυτικές υπηρεσίες. Πρόκειται για μία έκθεση «θεσμό», που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1973 στη Γαλλία και συγκεκριμένα στη μαρίνα Port de Minimes της πόλης «La Rochelle» σε προβλήτες μήκους τριών περίπου χιλιομέτρων (πάνω από 3000 θέσεις ελλιμενισμού). Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τα περίπου 300 σκάφη που βρίσκονται στη μαρίνα και να περιηγηθούν στα περίπτερα των εκθετών και της εκάστοτε τιμώμενης χώρας. Επισημαίνεται ότι η διοργάνωση του 2019 όπως και η φετινή που ολοκληρώθηκε πριν από μια εβδομάδα (η περυσινή ακυρώθηκε λόγω πανδημίας) συγκέντρωσε περίπου 700 εκθέτες απ’ όλον τον κόσμο και πάνω από 60.000 επισκέπτες και είχε διεθνή δημοσιογραφική κάλυψη από ΜΜΕ (πάνω από 200 δημοσιογράφους). Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 5 μεγαλύτερα shows του κλάδου παγκοσμίως.

 

Λίγα λόγια για το Aegean Yachting Festival

Σε μια χρονιά γεμάτη ασφυκτικά υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα λόγω πανδημίας, το 1ο Aegean Yachting Festival πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2020 και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς απαρίθμησε 18 εκθέτες, 5500 μοναδικούς επισκέπτες και 60 σκάφη. (Δείτε το βίντεο)

Το φετινό φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί 22 έως 24 Οκτωβρίου 2021 στο νησί της Ρόδου και η συμμετοχή αναμένεται κατά πολύ να ξεπεράσει τα περσινά νούμερα, υποστηρίζεται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Υπουργείο Τουρισμού, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, τον πολιτιστικό οργανισμό του Δήμου Ρόδου, την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος & της WIMA (Διεθνής Ναυτική&Βιομηχανική Ένωση)

Σκοπός του συγκεκριμένου Φεστιβάλ είναι η προβολή και η ανάδειξη της περιφέρειας του Νοτίου Αιγαίου και της χώρας, ως ατμομηχανής του θαλάσσιου τουρισμού της χώρας και σταυροδρόμι των χωρών της νοτιοανατολικής Μεσογείου, με απώτερο σκοπό, να αποτελέσει θεσμό τα επόμενο χρόνια και σταθμό για τον θαλάσσιο τουρισμό.

 

Ο κ. Αναστάσιος Κωνσταντάρος, διευθ. Σύμβουλος της BoatsAdvisor Hub&Events και διοργανωτής του Aegean Yachting Festival, περιχαρής δήλωσε για αυτή την ιδιαίτερα σημαντική για το ελληνικό yachting και το event συμφωνία:

«Το μνημόνιο συνεργασίας που συνάψαμε με την έκθεση Grand Pavois είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και προεργασίας ενός χρόνου τουλάχιστον. Είμαι προσωπικά ενθουσιασμένος και δικαιωμένος που από το 2022 το Aegean Yachting Festival θα παρουσιάζεται στην έκθεση στο La Rochelle της Γαλλίας και αντίστοιχα το Grand Pavois στην Ρόδο, ενώ παράλληλα θα διευκολύνουμε ελληνικές και γαλλικές εταιρείες να συμμετέχουν και στα δύο φεστιβάλ.

Στόχος μας ως εταιρεία είναι να κάνουμε το Νότιο Αιγαίο και την χώρα στο σύνολο της και πάλι επίκεντρο της δραστηριότητας των σκαφών αναψυχής της παγκόσμιας αγοράς και το Aegean Yachting Festival αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να προωθήσουμε τον τόπο με τον καλύτερο τρόπο στους επαγγελματίες και λάτρεις του κλάδου.

Το σημαντικό κεφάλαιο της εξαιρετικής σχέσης Γαλλίας – Ελλάδας το θεωρούμε ιδιαίτερα σπουδαίο για τον κλάδο που υπηρετούμε και την ανάπτυξη του. Επιδιώκουμε με κάθε τρόπο να την ενισχύσουμε μέσα από τέτοιες συνεργασίες και συνάμα να την διευρύνουμε.

Το τουριστικό μέλλον της χώρας μας βρίσκεται στην θάλασσα μας και εμείς είμαστε εδώ για να το αναδείξουμε με κάθε τρόπο, πάντα ανοιχτοί σε συνεργασίες που σκοπό έχουν την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.»