Γ.Χατζημάρκος για Historica " Η Ρόδος υποδέχεται τους λάτρεις του ποδηλάτου, αλλά κι αυτούς που έγραψαν τις «χρυσές» σελίδες στην ιστορία της ποδηλασίας"
Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος για Historica ” Η Ρόδος υποδέχεται τους λάτρεις του ποδηλάτου, αλλά κι αυτούς που έγραψαν τις «χρυσές» σελίδες στην ιστορία της ποδηλασίας”

O Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος καλωσορίζει την Historica 2021

«Historica»: Πέρασε στην Ιστορία η ποδηλατική συνάντηση στην Ρόδο, με την «σφραγίδα» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Η Historica 2021 ανοίγει σήμερα  τις πύλες της στο νησί της Ρόδου  και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος απευθύνει το δικό του χαιρετισμό.

«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω στην Ρόδο τους φίλους τoυ παλιού, κλασικού, ποδηλάτου, στην ιδιαίτερη και ξεχωριστή διοργάνωση της HISTORICA, που αναβιώνει την ιστορία της ποδηλασίας, τις τελευταίες δεκαετίες.

Η 3η Historica επιστρέφει! Από 6 έως 9 Οκτωβρίου 2021, θα διεξαχθεί για τρίτη φορά στη Ρόδο, μετά την περσινή παρένθεση λόγω της πανδημίας, έτοιμη να υποδεχθεί τους λάτρεις του ποδηλάτου, αλλά κι αυτούς που έγραψαν τις «χρυσές» σελίδες στην ιστορία της ποδηλασίας.

Η Ρόδος, ανέκαθεν ήταν το νησί των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων με πανελλήνια και παγκόσμια εμβέλεια. Αυτός είναι και ο στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου: να συνεχίσει αυτήν την εξαιρετική κληρονομιά, να την εμπλουτίσει και να την εξελίξει. Η μεγάλη παράδοση του νησιού στον χώρο της ποδηλασίας και ο μοναδικός ιστορικός και φυσικός πλούτος του νησιού, εξασφαλίζουν όλα όσα χρειάζονται για μία μοναδική διοργάνωση, όπως είναι η Historica.

Οι ποδηλάτες που θα λάβουν μέρος σε αυτή την εκδήλωση είναι πρόσωπα απ’ όλο τον κόσμο, που έχουν ζήσει την ποδηλασία των δεκαετιών του 1960, του 1970 και του 1980 και θα συμμετάσχουν με παλιά ποδήλατα και με αθλητικές περιβολές εκείνων των ετών, διασχίζοντας διαδρομές, σε τοποθεσίες απαράμιλλης ομορφιάς, όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλούσια ιστορική και πολιτιστική παράδοση της Ρόδου. Μέσα από τις αναμνήσεις που θα ζωντανέψουν ξανά, θα θυμηθούν οι μεγαλύτεροι και θα μάθουν οι νεότεροι, τις χρυσές σελίδες που έγραψε η Ρόδος στην ποδηλασία.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καλωσορίζει και στηρίζει μία ακόμη μεγάλη αθλητική διοργάνωση που δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα αλλά αποσκοπεί σε μία γιορτή του κλασικού, ατσάλινου παλιού ποδηλάτου που είναι συνυφασμένη με την ιστορία των ορθοπεταλιών στη Ρόδο. Εύχομαι σε όλους καλές διαδρομές».