Παρασκευή, 20 Μαΐου

Σεισμός στη Νίσυρο: Τρεις δονήσεις πάνω από 4 Ρίχτερ σε 65 λεπτά

0

Μπαράζ ασθενών σεισμικών δονήσεων σημειώνεται τις τελευταίες δύο ώρες, με τη μεγαλύτερη από αυτές να έχει μέγεθος 4,5 Ρίχτερ, στον υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Νισύρου.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σεισμική δόνηση 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε την 01.22 σήμερα Πέμπτη, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων νότια της Νισύρου.

Σχεδόν ταυτόχρονα, με διαφορά λίγων δευτερολέπτων, καταγράφηκε δεύτερη σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων νότια του νησιού.

Το εστιακό βάθος των δονήσεων υπολογίστηκε στα 13,9 και 3,9 χιλιόμετρα αντίστοιχα.

Στις 02.27, οι σεισμογράφοι κατέγραψαν μία ακόμη δόνηση πάνω από 4 Ρίχτερ και συγκεκριμένα 4,1 Ρίχτερ, η οποία προερχόταν από απόσταση 7 χιλιομέτρων νότια της Νισύρου, και εστιακό βάθος 16,3 χιλιομέτρων.

Από τον ίδιο σεισμογόνο χώρο καταγράφηκαν και άλλες δονήσεις, μικρότερες από 3 Ρίχτερ.

Τσελέντης: «Αναμένεται δυνατός αλλά υποθαλάσσιος σεισμός στη Νίσυρο»

Σε δηλώσεις του στην «Καθημερινή» ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης δήλωσε: «Στη Νίσυρο οι σεισμοί δεν έχουν σχέση με το ηφαίστειο, αλλά με κάποια ρήγματα που έχουν ενεργοποιηθεί το τελευταίο πεντάμηνο. Εκτιμώ ότι εκεί θα έχουμε κάποιο μεγάλο σεισμό, αλλά θα είναι υποθαλάσσιος». 

Comments are closed.