Δεν αντέχει το ΜέρΑ25 να βλέπει την πρόοδο των νησιών
Περιφέρεια

Δεν αντέχει το ΜέρΑ25 να βλέπει την πρόοδο των νησιών

Απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο ΜέΡΑ25
Απύθμενο το θράσος του κόμματος, ο αρχηγός του οποίου, ως Υπουργός Οικονομικών, κατήργησε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ των νησιών
Το θράσος του κόμματος, ο αρχηγός του οποίου, ως Υπουργός Οικονομικών, κατήργησε το καθεστώς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, είναι απύθμενο. Διότι τα νησιά δεν έχουν ξεχάσει ότι είναι δικό του επίτευγμα η κατάργηση του μοναδικού μέτρου στήριξης της ανταγωνιστικότητας της νησιωτικής οικονομίας.
Το ΜέρΑ25 και η βουλευτής του Φωτεινή Μπακαδήμα, έχοντας αναλάβει «εργολαβικά» τη συκοφάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, υιοθετώντας και αναμεταδίδοντας την ατζέντα αποτυχημένων να εκλεγούν περιφερειακοί σύμβουλοι με την παράταξη ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ τοπικών συνεργατών τους και στην απέλπιδα προσπάθειά τους να στηρίξουν τη ατζέντα των τοπικών αυτών συκοφαντών, εξέδωσαν σήμερα Δελτίο Τύπου στο οποίο δηλώνουν την μόνιμη άγνοιά τους για τους κανόνες, αφού ορθώς το Υπουργείο Ανάπτυξης τους δήλωσε αναρμόδιο στο να απαντήσει μια ακόμη επερώτηση της βουλευτή Φωτεινής Μπακαδήμα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα αυτή που αναφέρεται στην ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας & Καινοτομίας στη Σύρο.
Οι αποτυχόντες να εκλεγούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με την επίσημη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, τοπικοί συνεργάτες του ΜέρΑ25, μόνιμοι συκοφάντες της Περιφερειακής Αρχής και μέλη μιας ιδιότυπης ομάδας εραστών του πιο νοσηρού πολιτικού παρελθόντος, μονίμως προσπαθούν να μεταφέρουν και στο Κοινοβούλιο την τοξικότητα που διακρίνει τους ίδιους, στην ελάχιστα πολιτική λειτουργία τους σε τοπικό επίπεδο. Η δε βουλευτής Φωτεινή Μπακαδήμα «εργολαβικά» έχει αναλάβει να μεταφέρει στο Κοινοβούλιο, άκριτα και άβουλα, την πάσης φύσεως αερολογία που της αναμεταδίδουν.
Για τη λειτουργία του Διεθνούς Κέντρου Θαλάσσιας Τεχνολογίας & Καινοτομίας, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Κ2 ΑΕ, τηρώντας και εφαρμόζοντας όλες τις διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία της, προχώρησε μαζί με την εταιρεία ONEX στην ίδρυση μιας Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας.
Απόφαση ακατανόητη για τους κρατιστές του ΜέρΑ25 η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Όπως ακατανόητη είναι για το ΜέρΑ25 η απόφαση της Περιφέρειας να επιλέξει να μην ηγείται φορέα σε αντικείμενο που δεν γνωρίζει.
Και για να τελειώνουμε και με την καραμέλα της προστασίας του δημοσίου χρήματος, μόνιμη στα χείλη των συκοφαντών, ο πόνος του ΜΕΡΑ25 για τα 10.000,00 ευρώ (δέκα χιλιάδες) που είναι η επένδυση της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Κ2 Α.Ε. στο υπό ίδρυση Διεθνές Κέντρο Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Καινοτομίας της Σύρου, πρέπει να είναι μάλλον μικρός μπροστά στα δισεκατομμύρια που χρεώθηκε η ελληνική κοινωνία από το πιο αχρείαστο μνημόνιο στην παγκόσμια ιστορία, στο οποίο οδήγησε την χώρα ο σημερινός αρχηγός τους όταν ήταν Υπουργός Οικονομικών.
Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρούν το Κοινοβούλιο με την άγνοια και την εμπάθειά τους, αφού μπορούν κάλλιστα, ως πολιτικά πρόσωπα, να περπατήσουν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Θα έχουν έτσι την ευκαιρία να ζητήσουν συγγνώμη από τους νησιώτες για τον οικονομικό διωγμό που υπέστησαν όταν Υπουργός Οικονομικών της χώρας ήταν ο αρχηγός τους.
Το Γραφείο Τύπου