Νέα Στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου για τον προορισμό της Ρόδου (Αύγουστος 2021)
Τουρισμός

Νέα Στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου για τον προορισμό της Ρόδου (Αύγουστος 2021)

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία των ταξιδιωτών που αναζητούν ενεργά για έναν προορισμό καθώς και για τη διαμονή τους, έχει ιδιαίτερη σημασία να παρακολουθήσουμε πώς διαμορφώνονται οι τάσεις χρονολογικά αλλά και ανά χώρα προέλευσης της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για τον προορισμό της Ρόδου.

Μελετώντας και αναλύοντας τα δεδομένα της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου από την αρχή του 2020 μέχρι και τον Αύγουστο 2021, εξάγονται χρήσιμα στοιχεία.

Επισημάνσεις σχετικά με τις τάσεις ταξιδιωτικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για τη Ρόδο [Επικαιροποιημένα στοιχεία Αυγούστου 2021]:

Για τον Αύγουστο του 2021, διατηρήθηκε ο υψηλός βαθμός διαδικτυακών αναζητήσεων σε σχέση με ζήτηση για διαμονή στον προορισμό της Ρόδου, με τη Γερμανία να διατηρεί την πρώτη θέση από πλευράς ζήτησης, με τις αναζητήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Ολλανδία να συμπληρώνουν την τετράδα με τις τοπ χώρες προέλευσης των αναζητήσεων που γίνονται διαδικτυακά σε σχέση με ενδιαφέρον διαμονής .

● Οι αναζητήσεις από Γερμανία έχουν εκτοξευθεί τους καλοκαιρινούς μήνες του 2021 και παραμένει στην κορυφή για τον Αύγουστο του 2021, παρά την μικρή μείωση των αναζητήσεων που παρουσιάζει μετά τον Ιούνιο. Το Ηνωμένο Βασίλειο που βρίσκεται στην 2η θέση παρουσιάζει μεγάλη αύξηση των αναζητήσεων, ενώ οι αναζητήσεις από τις υπόλοιπες χώρες βρίσκονται σε χαμηλότερο επίπεδο και δείχνουν να μειώνονται ελαφρώς.

● Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τις αναζητήσεις τον Αύγουστο του 2021 σε σχέση με τον Αύγουστο του 2020, παρατηρήθηκε πολύ σημαντική αύξηση κατά 38% για την Πολωνία, 137% για την Ολλανδία, 78% για την Ιταλία, 67% για τη Γερμανία, 106% για τη Γαλλία, 86% για το Βέλγιο, 99% για την Αυστρία και μείωση κατά 7% για το Ηνωμένο Βασίλειο.

● Τον Αύγουστο του 2021 παρατηρούμε μια μικρή μείωση 6% στις αναζητήσεις σε σχέση με τον Ιούλιο 2021. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σχεδόν σε όλες τις χώρες υπήρξε μείωση των αναζητήσεων, σε όλες τις χώρες σε σχέση με τον Ιούλιο 2021 με εξαίρεση το Ηνωμένο Βασίλειο που σημείωσε αύξηση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Πιο αναλυτικά, τον Αύγουστο του 2021 σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021 παρατηρήθηκε αύξηση των αναζητήσεων κατά 35% για το Ηνωμένο Βασίλειο και μείωση κατά 15% για την Πολωνία, 3% για την Ολλανδία, 6% για την Ιταλία, 12% για τη Γερμανία, 12% για τη Γαλλία, 12% για το Βέλγιο 16% για την Αυστρία.

● Για το πρώτο 8μηνο του 2021 παρατηρείται συνολική αύξηση των αναζητήσεων σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ιδιαίτερα από Ολλανδία και Γερμανία. Επίσης, η Γαλλία, η Αυστρία και η Πολωνία παρουσιάζουν σημαντική αύξηση πάνω από 40% και με μόνη εξαίρεση την μείωση των αναζητήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο σε σχέση με το 2020.

Σχετικά με την έρευνα:

Αποτελεί μέρος του εγχειρήματος Tourix Analytics, από την ομάδα της Tourix, με σκοπό την αξιοποίηση των εξειδικευμένων εργαλείων της, του ανθρώπινου δυναμικού της και των πολύτιμων δεδομένων που παρέχει η Google, για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με την τουριστική ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς. Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 3453 όρους αναζητήσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την διαμονή στην Ρόδο.

Δείτε αναλυτικότερα στοιχεία για την Τουριστική Ζήτηση μέσω διαδικτύου σε σχέση με διαμονή για τον προορισμό της Ρόδου: https://analytics.tourix.gr/rhodes/

Η ομάδα Data & Analytics της Tourix
Θανάσης Αθανασιάδης
Μυρσίνη-Σοφία Νίκα
Σταύρος Κεφάλας
Βέρα Πάτρα