Γ.Χατζημάρκος στον Alpha 98,9 : "Τα νησιά μας ηγούνται της προσπάθειας ανάτασης της εθνικής οικονομίας"
Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος στον Alpha 98,9 : “Τα νησιά μας ηγούνται της προσπάθειας ανάτασης της εθνικής οικονομίας” (Ηχητικό)

 

Οι τουριστικές επιδόσεις των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, καθώς και οι πρωτοβουλίες της περιφέρειας για την επόμενη ημέρα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης που έδωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9.

«Το 2021 πάει πάρα πολύ καλά και συνεχίζει κι αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη αξία. Φέτος κεφαλαιοποιούμε και την πολύ μεγάλη επιτυχία του 2020. Αυτό που πετύχαμε το 2020 ήταν άθλος πραγματικός. Όταν όλος ο πλανήτης ήταν κλειστός, δεν έβρισκε τρόπο, μηχανισμό, είχε αμηχανία ή φόβο να ανοίξει τουριστικά, εμείς κάναμε το άλμα αυτό και είπαμε “θα ανοίξουμε, θα λειτουργήσουμε”. Κάναμε μία σεζόν την οποία όλοι χαρακτήρισαν μια μικρή σεζόν σε σχέση με το 2019. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να συγκρίνεις το ρεκόρ σου με τον συναγερμό, δηλαδή την περίοδο της ειρήνης και την περίοδο του πολέμου. Η χρονιά βγήκε καλύτερη απ’ ό,τι την περιμέναμε όλοι. Εμείς είχαμε μια ευχάριστη έκπληξη στο spending, στη δαπάνη ανά επισκέπτη. Σχεδόν όλα μας τα νησιά έχουν ήδη πιάσει τα επίπεδα της οικονομίας και του ΑΕΠ του 2019, με εξαίρεση τα δύο πολύ μεγάλα, τη Ρόδο και την Κω, για τα οποία όμως έχουμε ακόμη δύο μήνες σεζόν μπροστά μας. Και για το α’ 10ήμερο του Νοεμβρίου έχουμε κρατήσεις», επεσήμανε ο Γιώργος Χατζημάρκος.

«Με ασφάλεια σήμερα μπορούμε να κάνουμε μία πρόβλεψη, όσο παρακινδυνευμένο και αν ακούγεται αυτό. Μετά την COVID περίοδο και μόλις τελειώσει η πανδημία, θα έχουμε μία έκρηξη της ζήτησης σε όλα τα επίπεδα στην οικονομία μας, δηλαδή ζήτηση και για το development και για το real estate και για το yachting και για τον τουρισμό και τα νησιά μας θα βρεθούν μπροστά να ηγηθούν πάλι μιας πολύ μεγάλης διαδρομής ανάκαμψης. Ηδη σήμερα νομίζω ότι ηγούνται της προσπάθειας ανάτασης της εθνικής οικονομίας. Τα αποτελέσματά τους είναι ξεκάθαρα δηλαδή. Εχουμε ήδη ξεπεράσει τα 2,1 εκατ. αφίξεις απευθείας από το εξωτερικό με 14.500 μόνο διεθνείς πτήσεις. Είναι πάρα πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην περιοχή», τόνισε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

tourismtoday.gr

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

https://soundcloud.com/user-665020045/06-09-21-8