Σκρέκας: Έκπτωση για όλους στον λογαριασμό ρεύματος, ανεξαρτήτως ληξιπρόθεσμων οφειλών
Οικονομία

Σκρέκας: Έκπτωση για όλους στον λογαριασμό ρεύματος, ανεξαρτήτως ληξιπρόθεσμων οφειλών

Νέες διευκρινίσεις από τον Κώστα Σκρέκα για την έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος

Έκπτωση στο λογαριασμό ρεύματος θα δουν όλοι οι καταναλωτές που είναι συνδεδεμένοι με τη χαμηλή τάση επεσήμανε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας

 

Εξειδικεύοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ εν όψει της ανόδου των τιμών στην ενέργεια, ο κ. Σκρέκας -μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά – διευκρίνισε ότι επιδότηση θα λάβουν όλοι οι καταναλωτές χαμηλής τάσης και η έκπτωση δεν εξαρτάται από το αν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Σύμφωνα με τον κ Σκρέκα το μέτρο ισχύει μέχρι το τέλος του χρόνου καθώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι η ενεργειακή κρίση έχει παροδικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο υπογράμμισε ότι αν συνεχιστεί η αυξημένη τιμή στο ρεύμα θα εξεταστεί και η επέκταση του μέτρου.

Ο κ Σκρέκας – αναφερόμενος στις επαφές του με τις ιδιωτικές εταιρίες – τόνισε ότι τους ζήτησε να στηρίξουν τους καταναλωτές και όπως ανέφερε ήδη ορισμένοι παροχοι έχουν φτιάξει εκπτωτικά πακέτα.

Ζήτησε επίσης από τις εταιρίες να είναι διακριτή για τους καταναλωτές η έκπτωση που κάνει η κυβέρνηση και η επιπλέον έκπτωση που κάνει ο πάροχος.