Επίσκεψη της Γενικής Γραμματείας Σ.Δ.Ι.Τ. στη Ρόδο για το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο της διαχείρισης απορριμμάτων
Περιφέρεια

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματείας Σ.Δ.Ι.Τ. στη Ρόδο για το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο της διαχείρισης απορριμμάτων

Με ομόφωνη απόφαση εγκρίθηκε η δέσμευση και διάθεση πίστωσης του μεγάλου περιβαλλοντικού έργου «Μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων Νήσου Ρόδου μέσω ΣΔΙΤ”, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Διαβαθμιδικού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου ΑΕ και πλέον περνάει στη φάση της υλοποίησής του. Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η ψήφιση του θέματος στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, τη Ρόδο θα επισκεφθεί τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, ο κ. Ν. Σέργης από τη Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ (Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), συνοδευόμενος από τον μελετητή-τεχνικό σύμβουλο κ. Γ. Φραντζή, για να εξετασθούν ζητήματα με τη δημοπράτηση των έργων μέσω ΣΔΙΤ.
Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε ότι την Πέμπτη 16/9 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τους άμεσα εμπλεκόμενους στη διαχείριση του ΧΥΤΑ βόρειας Ρόδου, προκειμένου να εξετασθούν οι απαραίτητες λεπτομέρειες πριν από την υπογραφή παραλαβής και διαχείρισης του ΧΥΤΑ από το Δήμο Ρόδου στο ΦΟΔΣΑ.
Ο Δήμαρχος Ρόδου, Πρόεδρος της ΠΕΔ Ν.Α. και Αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Αντώνης Καμπουράκης, εξέφρασε για μία ακόμη φορά την πλήρη ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση του «κολοσσιαίου» έργου –όπως είπε χαρακτηριστικά- γεγονός που δικαιώνει και την απόφαση σύστασης του ΦΟΔΣΑ στο Νότιο Αιγαίο, καθώς ο Φορέας αντιμετωπίζει προβλήματα που ταλάνιζαν τα νησιά επί δεκαετίες, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
«Έχουμε μπροστά μας το αναγκαίο έργο για τη Ρόδο. Με πολύ γρήγορα βήματα επετεύχθη ο στόχος και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γι’ αυτό», σημείωσε σχετικά.
Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φο.Δ.Σ.Α. Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, υπογράμμισε τα εξής:
«Από της συστάσεως του Οργανισμού, στόχος μας είναι να επιτύχει στα θέματα που έχει να διαχειρισθεί. Μετά τη Ρόδο, πολύ σύντομα θα υπάρξει θετική εξέλιξη και για το αντίστοιχο έργο της Σαντορίνης που εδώ και δεκαετίες ταλανίζει το νησί. Είναι προσωπική δέσμευση όλων μας και έτσι πορευόμαστε: Κλείνουμε μέτωπα και προχωράμε μπροστά!».
Σημειώνεται τέλος, ότι με ομόφωνη απόφαση πέρασαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
TO ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΔΙΚΟΣ
ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
«ΦΟΔΣΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε»