Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος : “Η Ρόδος σήμερα ξεπέρασε τους 1.000.000 επισκέπτες μέσω Διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της”

Ικανοποιητικό ρυθμό αφίξεων διατηρούν τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου και τα νησιά της Δωδεκανήσου, Κως και Κάρπαθος.

Πάνω από 62.000 επιβάτες από το εξωτερικό επισκέφθηκαν έως τις 12 Σεπτεμβρίου την Κω, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των αεροπορικών αφίξεων στο νησί το μισό περίπου εκατομμύριο.

Το νησί της Ρόδου  ξεπέρασε  σήμερα το 1.000.000 διεθνείς αφίξεις στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” της Ρόδου

Πάνω από 270.000 επιβάτες εξωτερικού το πρώτο 10ήμερο Σεπτεμβρίου σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος επισημαίνει  τα εξής  :

“Ο Σεπτέμβριος, τουριστικά, όχι μόνο άντεξε αλλά δίνει χαμόγελο με τις αφίξεις σε όλα  τα διεθνή αεροδρόμια μας.

Είναι πραγματικά μοναδική η χρονιά αυτή. Ιστορικά. Οι προκλήσεις μεγάλες, όπως και ο  κίνδυνος για την τουριστική οικονομία των νησιών μας.

Όλα τα νησιά μας πέτυχαν υψηλές επιδόσεις φέτος και στα διεθνή αεροδρόμια μας, Ρόδου, Κω, Σαντορίνης και Μυκόνου, ο Σεπτέμβριος μας δίνει εξαιρετική μέχρι στιγμής εικόνα.

Στην Ρόδο, που είναι και το μεγαλύτερο τουριστικά νησί μας, ξεπεράσαμε σήμερα κάτι που έμοιαζε όνειρο όταν σχεδιάζαμε την φετινή περίοδο.

Ξεπεράσαμε το 1.000.000 διεθνείς αφίξεις στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” της Ρόδου και το ακόμα καλύτερο νέο είναι ότι έχουμε συνέχεια !

Συγχαρητήρια σε όλη την κοινωνία των νησιών, επαγγελματίες και εργαζόμενοι, έδειξαν από τι είναι φτιαγμένη η καρδιά του πρωταθλητή.

Από αγάπη, επιμονή και αφοσίωση”

 

Η Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό ανακοίνωσε ότι οι υψηλές επιδόσεις του Αυγούστου, που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, συνεχίζονται και τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου, σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα. Συγκεκριμένα, από την 1η έως τις 12 Σεπτεμβρίου, στα νησιά προσγειώθηκαν περισσότερα από 2.000 αεροσκάφη, που μετέφεραν πάνω από 270.000 επιβάτες από το εξωτερικό, περισσότερους δηλαδή από τους μισούς της αντίστοιχης περιόδου της περυσινής χρονιάς.

Το ένα εκατομμύριο φτάνουν οι απευθείας διεθνείς αφίξεις στη Ρόδο
Από τους 270.000 περίπου επιβάτες, οι 128.209 επέλεξαν τη Ρόδο για τις διακοπές τους, αθροίζοντας στο συνολικό αριθμό επιβατών που έχει συγκεντρώσει το νησί από την αρχή της φετινής τουριστικής περιόδου περίπου το 1 εκατομμύριο, που σημαίνει ότι η Ρόδος πλησιάζει ήδη τον στόχο του διπλασιασμού των συνολικών αφίξεων του 2020.

Ικανοποιητικό ρυθμό αφίξεων διατηρούν τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου και τα νησιά της Δωδεκανήσου, Κως και Κάρπαθος. Πιο συγκεκριμένα, περισσότεροι από 62.000 επιβάτες από το εξωτερικό επισκέφθηκαν έως τις 12 Σεπτεμβρίου την Κω, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των αεροπορικών αφίξεων στο νησί το μισό περίπου εκατομμύριο. Αντίστοιχα, και η αεροπορική κίνηση στο αεροδρόμιο της Καρπάθου θυμίζει Αύγουστο με τις αφίξεις να φτάνουν σε δέκα μέρες τις 5.000.

Το στοίχημα του Σεπτεμβρίου κερδίζουν και οι Κυκλάδες
Πολύ δυναμικά συνεχίζονται οι ροές από το εξωτερικό για τη Σαντορίνη, καθώς, ενώ όλο τον περσινό Σεπτέμβριο υποδέχθηκε 33.853 επισκέπτες μέσω απευθείας διεθνών αφίξεων, μέσα στο πρώτο 10ήμερο του φετινού μήνα τους έχει ήδη ξεπεράσει κατά περισσότερο από 10.000, μετρώντας συγκεκριμένα 45.057 αφίξεις (μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου).

Ιδιαίτερη είναι και η δυναμική της Μυκόνου που τις πρώτες δέκα μέρες “κάλυψε” το σύνολο των αφίξεων του Σεπτεμβρίου του 2020 (30.620 αφίξεις).

Σημειώνεται ότι στα παραπάνω στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος” με πτήσεις εσωτερικού, αλλά και οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του ακτοπλοϊκού δικτύου.