Ρόδος

Απορρίφθηκε ο φάκελος της ΠΑΕ Ρόδος και διαβιβάζεται στον Εισαγγελέα!

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου διαβιβάζει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τα αντίγραφα του φακέλου που κατέθεσε η ΠΑΕ Ρόδος, προκειμένου να εξασφαλίσει πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League 2. Η ΕΕΑ, όχι μόνο δεν χορήγησε το σχετικό πιστοποιητικό, αλλά αποφάσισε να παραπέμψει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να διερευνηθούν «… τα αδικήματα της Ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης, Υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και Απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Επίσης, για τη διερεύνηση της παράτυπης βεβαίωσης του γνήσιου υπογραφής από αρμόδιους υπαλλήλους του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, οι οποίοι φέρονται να βεβαιώνουν το γνήσιο της υπογραφής προσώπου του οποίου η υπογραφή τέθηκε από άλλο πρόσωπο».

Αντίθετα, κανονικά έλαβαν το πιστοποιητικό συμμετοχής στη Super League 2 οι ΠΑΕ Διαγόρας Ρόδου, Τρίκαλα και Επισκοπή, ενώ το αντίστοιχο πιστοποιητικό για τη Volley League εξασφάλισαν τα ΤΑΑ ΠΑΟΚ και Κηφισιά.

Η υπόθεση που αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Ξάνθη αναβλήθηκε για ακόμη μία φορά, κατόπιν αιτήματος του πληρεξούσιου δικηγόρου, και επαναπρογραμματίστηκε για τις 5 Οκτωβρίου.

 

Στον Εισαγγελέα με βαριές κατηγορίες η ΠΑΕ Ρόδος

Χορηγήθηκαν άδειες σε ΠΑΕ Διαγόρα Ρόδου, ΠΑΕ Τρίκαλα, ΠΑΕ Επισκοπή, ΤΑΑ ΠΑΟΚ και ΤΑΑ Κηφισιά

Απορρίφθηκε ο φάκελος της ΠΑΕ Ρόδου από την Ε.Ε.Α. και την στέλνει στον Εισαγγελέα με πολύ βαριές κατηγορίες.

Συνεδρίασε ξανά σήμερα 14/9 η Ε.Ε.Α, η οποία χορήγησε πιστοποιητικά στις ΠΑΕ Διαγόρας Ρόδου, Τρίκαλα και Επισκοπή, όπως και στα ΤΑΑ του ΠΑΟΚ και της Κηφισιάς. Ενώ εγκρίθηκε η αλλαγή έδρας της ΚΑΕ Γ.Σ. Κύμης.

Ο φάκελος της ΠΑΕ Ρόδου απορρίφθηκε με την επιτροπή να διαβιβάζει αντίγραφο στον Εισαγγελέα για τα αδικήματα της Ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης, Υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και Απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Ε.Ε.Α.:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(14.09.21 ώρα 14:30)

1. ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗ σχετικά με το νυν ιδιοκτησιακό καθεστώς.
ΑΝΑΒΟΛΗ λόγω αιτήματος του πληρεξούσιου δικηγόρου για 05.10.21.

2. Αίτηση αλλαγής έδρας ΚΑΕ Γ.Σ. ΚΥΜΗΣ
ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ

3. Έλεγχος δικαιολογητικών για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού του άρθρου 77Α παρ.3 του ν.2725/99, όπως ισχύει.

Α. ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΠΑΕ & ΤΑΑ:
ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ
ΠΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ
ΠΑΕ ΕΠΙΣΚΟΠΗ
ΤΑΑ ΠΑΟΚ
ΤΑΑ ΚΗΦΙΣΙΑ

Β. ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ:
ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ

Γ. Η Επιτροπή διαβιβάζει αντίγραφα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου για τα αδικήματα της Ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης, Υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και Απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης. Επίσης, για τη διερεύνηση της παράτυπης βεβαίωσης του γνήσιου υπογραφής από αρμόδιους υπαλλήλους του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, οι οποίοι φέρονται να βεβαιώνουν το γνήσιο της υπογραφής προσώπου του οποίου η υπογραφή τέθηκε από άλλο πρόσωπο.

Δ. Επισημαίνεται ότι για τις ΠΑΕ της SUPER LEAGUE 2, για την απόκτηση μετοχών, είτε κατά τη σύσταση, είτε κατά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, θα ακολουθήσει διαδικασία αδειοδότησης για τους αποκτώντες (άρθρα 69 και 69Α, όπως ισχύουν) και συνακόλουθα έρευνα πέραν των προβλεπόμενων στα παραπάνω άρθρα, της δήλωσης του Πόθεν Έσχες.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Νικόλαος Τζουλάκης