3η Historica 2021 : Από 7 έως 10 Οκτωβρίου, η καρδιά της ποδηλασίας θα «χτυπάει» στη Ρόδο
Αθλητικά

3η Historica 2021 : Από 7 έως 10 Οκτωβρίου, η καρδιά της ποδηλασίας θα «χτυπάει» στη Ρόδο

 

«Historica»:  Η ποδηλατική συνάντηση  με την «σφραγίδα» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Η Historica είναι μία αθλητική συνάντηση με ποδηλάτες του παλιού, κλασικού, ατσάλινου ποδηλάτου.

Η Historica είναι η μεγάλη συνάντηση των φίλων του παλιού κλασικού ατσάλινου ποδηλάτου και των ιστορικών χώρων ανά τον κόσμο. Σκοπό έχει να αναπολήσουν οι συμμετέχοντες το σχετικά κοντινό παρελθόν της ποδηλασίας.

Η Ρόδος είναι ένας από τους λίγους προορισμούς που μπορεί να συνδυάσει και τα δύο. Η μεγάλη της παράδοση στον χώρο της ποδηλασίας και ο μοναδικός ιστορικός της πλούτος, εξασφαλίζουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για μια μοναδική διοργάνωση Historica.

 

Για μία ακόμη χρονιά και τρίτη συνολικά ο Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου Ιβίσκος διοργανώνει το μεγάλο ποδηλατικό ραντεβού με την… ιστορία, την Historica 2021.

Από 7 έως 10 Οκτωβρίου, η καρδιά της ποδηλασίας θα «χτυπάει» στη Ρόδο και με τη βοήθεια και στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου, του Δ.Ο.Π.Α.Ρ., του Επιμελητηρίου και της Ε.Ο.Π., θα διοργανώσει το ραντεβού με την… ιστορία της ποδηλασίας.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το τετραήμερο ποδηλατικό ραντεβού και οι διοργανωτές ήδη κάνουν αγώνα δρόμου, ώστε όλα να είναι έτοιμα στις 7 Οκτωβρίου.

 

Από 7 έως 10 Οκτωβρίου θα φιλοξενηθεί και πάλι στη Ρόδο η Historica. Η εκδήλωση για τους λάτρεις των Vintage ποδηλάτων, θα διεξαχθεί για τρίτη φορά στο νησί μας, μετά το 2018 και το 2019, αφού εξαιτίας του κορωνοϊού πέρυσι δεν κατέστη δυνατόν να πραγματοποιηθεί. Η 3η Historica είναι έτοιμη να ανοίξει τα …φτερά της και να υποδεχθεί τους λάτρεις του ποδηλάτου, αλλά κι αυτούς που έγραψαν τις «χρυσές» σελίδες στην ιστορία της ποδηλασίας.

Είναι ένα τετραήμερο ποδηλατικό γεγονός, αφού ποδηλάτες απ’ όλο τον κόσμο θα συναντηθούν στη Ρόδο για να ξαναζήσουν το πνεύμα μίας αλλοτινής εποχής με τα αγαπημένα τους ποδήλατα από το 1987 και παλαιότερα. Η διαδρομή της ποδηλατοβόλτας θα περάσει από ιστορικούς χώρους και παραδοσιακά χωριά της Ρόδου, ενώ οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν για μία ακόμη φορά τον πολιτισμό και θα γευθούν την τοπική κουζίνα και τα προϊόντα της ροδίτικης γης.

Στις εκδηλώσεις του τετραημέρου θα περιλαμβάνεται, η έκθεση ιστορικών ποδηλάτων στο «Νεστορίδειο» Μέθαρο, ποδηλατοβόλτα στο νησί της Ρόδου, διασυλλογικός αγώνας πίστας και βραβεύσεις ιστορικών ποδηλάτων. Κι όλα αυτά φυσικά, μέσα από τις… χιλιάδες αναμνήσεις που θα ζωντανέψουν ξανά, θα θυμίσουν στους παλαιότερους και θα μάθουν στους νεότερους, τις χρυσές σελίδες που έγραψε η Ρόδος στην ποδηλασία.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει και η 3η Historica προετοιμάζεται για να ανοίξει τις πύλες της, μέσα από μία σειρά εκδηλώσεων που αφορούν τον αθλητισμό γενικότερα και θα ζωντανέψουν μνήμες του παρελθόντος.

Διοργανωτής είναι Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου «Ιβίσκος» με τη βοήθεια και στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου, του Δ.Ο.Π.Α.Ρ., του Επιμελητηρίου και της Ε.Ο.Π. Ήδη μάλιστα έχει ξεκινήσει η οργάνωση ώστε όλα να είναι έτοιμα στις 7 Οκτωβρίου.

Οι εγγραφές μπορούν να γίνουν στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.historica.gr, ενώ λεπτομέρειες μπορούν να γίνουν γνωστές στη σελίδα της εκδήλωσης στο facebook (historicagreece) και στο instagram (historica_greece). Τηρώντας ευλαβικά το υγειονομικό πρωτόκολλο και έχοντας πάντα ως σκεπτικό το «ισχύς εν τη ενώσει», οι διοργανωτές της Historica προετοιμάζονται πυρετωδώς για να προσφέρουν νέες εκπλήξεις, μεγάλες συγκινήσεις και στιγμές από το σπουδαίο παρελθόν της Ρόδου στην ποδηλασία. Στην προσπάθεια αυτή θα βρίσκονται δίπλα όλοι οι φορείς του νησιού, αφού ο αθλητικός τουρισμός και η προβολή της Ρόδο μέσω της σπουδαίας ποδηλατικής ιστορίας είναι ένα από τα σημαντικά κομμάτια της 3ης Historica, που θα γυρίσει τα ρολόγια πολλά χρόνια πίσω και θα θυμίσει τις αξέχαστες στιγμές του αθλήματος στο νησί.