Χατζημάρκος-ΔΕΘ-ΠΝΑΙ-
Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος-ΔΕΘ: “Το αύριο φέρνει πάντα αυτό για το οποίο σήμερα δουλεύουμε” (video)

Τη διαχρονική δυναμική της στις εκθέσεις που συμμετέχει επιβεβαίωσε και φέτος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τη συμμετοχή της στην 85η ΔΕΘ.

Έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις στο παρελθόν με τα περίπτερά της που ξεχωρίζουν για την έντονα νησιωτική τους αισθητική και τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας, η Περιφέρεια εξακολουθεί να φέρνει το Νότιο Αιγαίο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και στην Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Με την συμμετοχή της εφαρμόζει το Πλάνο για την Τουριστική Προβολή και Ανάπτυξη που έχει σχεδιάσει αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτήρα του κάθε νησιού ξεχωριστά ώστε να καθιερώσει το Νότιο Αιγαίο ως ένα πολυσχιδή, ποιοτικό και αυθεντικό προορισμό.

Αν δει πάντως κανείς τα στοιχεία με την φετινή επισκεψιμότητα στα νησιά, θα καταλάβει πως το Νότιο Αιγαίο πρωταγωνιστεί φέτος στην ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού.

“Το 2021 μέσα στην αγωνία της πανδημίας, έφερε ταυτόχρονα υπέροχα τουριστικά αποτελέσματα στα νησιά μας. Διέλυσε μύθους που είχαν χτιστεί και δείχνει την προοπτική για το τι μας περιμένει τα επόμενα χρόνια” αποκαλύπτει στη κάμερα του OTAVOICE ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και συνεχίζει: “Θα πρέπει να προετοιμαστούμε για την έκρηξη που έρχεται στην οικονομία με τη λήξη της πανδημίας”.

Το γεγονός πάντως ότι φέτος τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου “βούλιαξαν” από τουρίστες μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί. Είναι αποτέλεσμα σκληρής και συλλογικής δουλειάς όπως παραδέχεται και ο κ. Χατζημάρκος: “Το αύριο φέρνει πάντα αυτό για το οποίο σήμερα δουλεύουμε. Στα νησιά δουλέψαμε σκληρά. Ενώσαμε δυνάμεις. Οι φορείς, η κοινωνία, οι εργαζόμενοι, οι επιχειρηματίες. Και το 2021 ήρθαν αποτελέσματα που ξεπερνούν το επίπεδο της οικονομίας του 2019! Αλλά εμείς συνεχίζουμε. Ο Σεπτέμβρης πάει καλά. Επίσης τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο έχουμε προοπτικές λόγω και των κρατήσεων που έχουμε”.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗ ΚΑΜΕΡΑ ΤΟΥ OTAVOICE:

otavoice.gr